Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Kahramanmaraş'ta yangın! Yoğun müdahale sürüyor | Son dakika haberleri
        • 1

          Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi devam ediyor.

        • 2

          HATAY

          İlk yangın Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Akbez Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başladı.

        • 3

          İhbar üzerine, bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle 2 helikopter, 4 ilk müdahale aracı, 8 arazöz ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

        • 4

          Yaklaşık 2 hektarlık alanda etkili olan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

        • 5

          Yangında bölgede bulunan bir sondaj makinesi de hasar gördü.

          Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

        • 6

          KAHRAMANMARAŞ

          Kahramanmaraşın Onikişubat ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Suçatı Mahallesindeki Fırnız Mesire Alanınına yakın ormanlık alanda yangın çıktı.

          PİKNİK TÜPÜNDEN ÇIKMIŞ

          Yangının piknikçi ateşinden çıktığı öğrenildi. Onikişubat ilçesi Fırnız mevkiindeki piknikçilerin bulunduğu mesire alanında çıkan yangına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi sürüyor. Piknikçilerin ateşinden çıktığı öğrenilen yangında şu ana kadar yaklaşık 100 hektar alanın zarar gördüğü öğrenildi.

          Yangının görgü tanığı Ali Gürocak, “Yangın piknikçi ateşinden başladı. Suyu geçip batıya doğru ilerledi. Ekipler tüm gücüyle müdahale ediyor. Elimizden ne geliyorsa son nefesimize kadar kurtarmaya çalışacağız” dedi.

        • 7

          İhbar üzerine yönlendirilen Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince alevlere 6 helikopter, 2 uçak, 11 arazöz, 4 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, bir iş makinesi ve 110 personelle müdahale ediliyor.

          Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışması sürüyor. Jandarma ekipleri, vatandaşların bölgeye girişine izin vermiyor, bölgedekiler de tahliye ediliyor.

        • 8

          Dumandan etkilenen orman muhafaza memuru ambulansla hastaneye kaldırıldı.

          İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, AA muhabirine, jandarma ekipleri ve diğer kamu personelinin yangına koordineli şekilde müdahale ettiklerini söyledi.

        • 9

          Bölgedeki 8 evin tahliye edildiğini belirten İnan, yangına havadan 6 helikopter, karadan ise iş makineleri ve arazözlerle müdahalenin sürdüğünü dile getirdi. İnan, bölgeye yangın söndürme uçağı da talep ettiklerini bildirdi.

          Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, yangın söndürme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

        • 10

          Alevlere havadan ve karadan müdahale edildiğini vurgulayan Karartı, "Yangına 6 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı ile havadan, arazöz ve iş makineleriyle de karadan müdahale ediyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 80 hektar alan zarar gördü. Çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan personelimizin durumu ise iyiye gidiyor." diye konuştu.

          Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de yangının söndürülmesi için yoğun çaba gösteriyor.

          Bir komando bölüğü, 10 asayiş ile 5 trafik timi ve civardaki güvenlik korucuları da müdahale çalışmalarına destek veriyor. Jandarma ekipleri, civar köylerdeki muhtarlara bilgilendirme çalışması yapıyor.

        • 11

          GAZİANTEP

          Bir yangın haberi de Gaziantep'ten geldi. Merkez Şehitkamil ilçesindeki Dülükbaba Ormanı'nda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        • 12

          YANGIN KONTOL ALTINA ALINDI

          Gaziantep’te saat 16.30'da çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu 3 saat içerisinde kontrol altına alındı.

        • 13

          Yangına 150 araç, bin dolayında personel ve 1 yangın söndürme helikopteri ile alevlere müdahale edildi.

        • 14

          Ekiplerin soğutma çalışması sürüyor.

        • 15

          ANTALYA'DAKİ YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

          Antalya’nın Serik ilçesinde saat 16.00 sıralarında çıkan orman yangını yoğun müdahaleler sonucu kısmen kontrol altına alındı. Gün batımına kadar havadan ve karadan yangın bölgesine sortiler yaparak alevleri söndürmeye çalışan uçak ve helikopterler, havanın kararmasıyla geri çekildi. Ardından da bölgeye gece görüş özelliğine sahip iki helikopter yönlendirildi. Gece görüş özellikli helikopterler ve kara ekipleri yangına müdahaleyi sürdürüyor. Yangının söndüğü bölgelerde soğutma çalışmaları devam ederken, ekiplerin müdahaleyi yangın tamamen kontrol altına alınana kadar sürdüreceği belirtildi.

        • 16

          YANGIN DEVRİLEN ELEKTRİK DİREĞİNDEN KAYNAKLANDI

          Antalya'nın Serik ilçesinde orman yangının devam ettiği bölgeye giderek incelemelerde bulunan Antalya Valisi Hulusi Şahin, ilk belirlemelere göre yangının devrilen elektrik direğindeki kabloların temas etmesi ile oluşan kıvılcımdan kaynaklandığı açıkladı.

        • 17

          VALİ ŞAHİN: 60 HEKTAR ETKİLENDİ

          Yangında 60 hektar alanın etkilendiğini belirten Vali Şahin, "Kontrol altında alındı denebilir. Çünkü rüzgar kesti. Yoğun şekilde müdahale ediyoruz. 500'ün üzerinde personelimiz hem jandarmadan hem ilçe ve büyükşehir belediyesinden hem tabii ki orman ve AFAD ekiplerimiz müdahale ediyor."

        • 18

          "Havada 8 uçağımız, 6 helikopterimiz var. Ayrıca 70'in üzerinde de arazöz, sizler de görüyorsunuz müdahale ediyor. Şu an itibarıyla rüzgar hafiflediği için büyük bir risk taşıdığını söyleyemeyiz. Kısmen kontrol altına alındı diyebiliriz."

        • 19

          "Tedbirlerimiz daha çok kuzey yamaçlarında. Orada rüzgarın çıkma ihtimaline karşı bir tedbir alıyor arkadaşlarım ki yangın gece boyu tekrar canlanmasın diye. 60 hektar civarında bir alanın etkilendiğini söyleyebiliriz" dedi.

        • 20

          Bölgede yanan ev olmadığını, bir evin yanma ihtimali bulunduğunu aktaran Vali Hulusi Şahin, "Ama arkadaşlarımız bakıyor oraya. Herhangi bir telef olan hayvan yok. Fakat 30 kadar evi tedbiren boşalttık. Biraz önce de vatandaşlarımız buradan geçtiler. Onları da aldık. Tedbirleri aldık. Biraz zeytinlik de zarar gördü. Sadece orman değil. Aynı zamanda dikili arazide de kayıplarımız var. Can kaybımız yok. Hastanelere gelmiş bir yaralımız yok. Bir evin yandığından bahsediliyor. Ona bakacağız. 30 kadar evi de tedbiren boşalttık" diye konuştu.

        • 21

          Orman yangınını söndürme çalışmalarının 8 uçak, 6 helikopter, 26 arazöz, 3 iş makinesi ve 184 personelin katılımıyla sürdürüldüğü belirtildi. Yangın bölgesinde seyrek şekilde bulunan yerleşim yerleri ve seralara alevlerin sıçramaması için ekipler yoğun şekilde mücadele ederken, bölge halkı da söndürme çalışmalarına kendi imkanlarıyla destek veriyor. Vatandaşlar özellikle kova ve hortumlarla alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşmasını önlemeye çalışırken, bazı seraların tüm çabalara rağmen hasar gördüğü öğrenildi. Orman içerisindeki asırlık çınarlar ve zeytin ağaçlarının yandığı belirtildi.

          Diğer yandan Orman Genel Müdürlüğü'nün X'teki hesabından yapılan paylaşımda, "Serik'te meydana gelen orman yangınına; 184 personel, 8 uçak, 6 helikopter, 26 arazöz, 3 iş makinesi ile müdahale ediyoruz. Yeşil vatan için son alev sönene kadar mücadele ediyoruz" denildi.

        • 22

          YALOVA

          Yalova'nın Armutlu ilçesinde iki farklı noktada çıkan yangın kontrol altına alındı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın bölgesinde ekipler soğutma çalışması gerçekleştiriyor.

        • 23

          Alınan bilgiye göre, Armutlu ilçesi Keçikayalıkları mevkiinde ve Kapaklı köyünde orman yangınları çıktı. 13.30’da meydana gelen bölgedeki yangınlar havadan ve karadan müdahale edilerek 18.45 itibariyle kontrol altına alındı.

        • 24

          Yangına 2 helikopter, 10 arazöz, 2 su ikmal, bölgedeki ilçe itfaiye ekipleri ile müdahale edildi.

        • 25

          Bölgedeki yangın söndürme çalışmalarına AFAD arama kurtarma ekibi, 3 jandarma timi, STK gönüllüleri de destek verdi.

        • 26

          Konuyla ilgili Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yalova İli Armutlu ilçesinde saat 13:30 civarında Kapaklı ve Keçikayalıkları’nda iki ayrı noktada başlayan orman yangınları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu saat 18.45 itibariyle kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir” denildi.

        • 27

          İZMİR

          İzmir'in Karabağlar ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

        • 28

          Kavacık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

          Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter, 35 arazöz, 8 su ikmal aracı, 3 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale edildi.

        • 29

          Ekiplerin çalışmaları neticesinde yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa