Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik ve beraberindeki heyet ilçedeki muz seralarını gezerek bilgi aldı.

        İlçede muz üretimine başlayan Kaan Osman Sarıoğlu'nun seralarında incelemelerde bulunan Çelik'e İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Ali Gültekin eşlik etti.

        Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Finike denilince akla portakal gelmektedir. İlçemizde 190 bin ton civarında portakal üretimi, 10 bin ton da limon ve mandalina üretimi yapılmaktadır. Bunun yanında Finike de çiftçiler, üretim maliyetlerinden tasarruf etmek için daha kazançlı alternatif ürün arayışına yöneldi." diye konuştu.

        Çelik, maliyet ve işçiliği açısından avantaj sağlayan örtü altı muz yetiştiriciliğine ilçede ilginin giderek arttığını söyledi.

        İki yıl önce devlet teşvikli sera kurarak muz üretimine başladığını belirten üretici Sarıoğlu da "Muzun getirisi büyük maliyeti ve işçiliği çok az. Normal seramıza domates gibi ürün diksek bile muzdan aldığımız geliri alamayız. Artık işçi bulmak zor ve işçi maliyeti yüksek. Muz kışın soğuğa karşı dayanıklı, ısıtma sistem derdimiz yok. Kısacası maliyet düşük, kazancı yüksek. Muz üretimi yapacak çiftçi kardeşlerimize öneriyorum." dedi. ​​​​​​​

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa