Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Boşanma Davası Dilekçesi, eşlerin (tarafların) boşanma istemiyle mahkemeye sundukları yazılı bir belge olma niteliği taşır. Bu belge, Boşanma Davası için son derece önemli bir konuma sahiptir. Söz konusu dilekçe sayesinde mahkemeye şahsi olarak karşı taraftan boşanmak istediğinizi bildirebilirsiniz. Peki Boşanma Dilekçesi nasıl yazılır ve içerisinde neler olmalıdır? Bu ve bunun gibi daha fazla sorunun yanıtı için okumaya devam edin…

Boşanma Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Boşanma davasının anlaşmalı veya çekişmeli olup olmadığı, yazılan dilekçenin türünü ve tekniğini değiştirir. Böyle bir süreçten geçiyor ve nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız ilk etapta deneyimli ve alanında uzman bir avukattan danışmanlık almayı düşünebilirsiniz. Ardından avukatın uygun gördüğü koşullarda Boşanma Dilekçesi örneği oluşturarak bunu karşı tarafa sunabilirsiniz.

Boşanma Dilekçesi içerisinde;

  • Taraflara ait bilgiler,
  • Eşlerin birbirlerinden istekleri,
  • Deliller ve iddialar ve benzeri bilgiler yer almalıdır.

Eksiksiz yazılan bir Boşanma Dilekçesi sonrası hazırlanan belge Aile Mahkemesi’ne sunulur ve söz konusu dava açılmış olunur.

Boşanma Dilekçesi Örneği Nasıl Oluşturulur?

Boşanma Dilekçesi aşağıdaki gibi oluşturulabilir;

  • Giriş Bölümü’nde tarafların tanıtılmasıyla dilekçeye başlanır.
  • Olaylar Bölümü’nde evlilik içerisinde olan sorunlar ve söz konusu evliliğin her iki taraf içinde katlanılmaz hâle geldiği ifadelerden bahsedilir. (Net bir şekilde)
  • Kanuni Dayanaklar Bölümü’nde dilekçeyi yazan kişinin karşı tarafın kanundaki hangi maddeyi ihlal ettiği net şekilde ifade edilir.
  • Talepler Bölümü’nde ise kişisel talepler belirtilir. Karşı tarafın yerine getirmesi beklenen velayet, tazminat ve nafaka gibi yasal dayanaklara bu kısımda deyinilir.
  • Deliller Bölümü’nde ise konusu geçen olayların hangi delille ispat edileceğine parmak basılır.
  • Talep ve Sonuç Bölümü’nde Mahkeme Hükmü kapsamında yer alması talep edilenler bir bir geçirilir.
Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ