Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Bahreyn ile ticareti farklı sektörlerde işbirlikleriyle geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

        Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bahreyn Büyükelçisi Bessam Ahmed Ali Marzuk, Baran'ı makamında ziyaret etti.

        Baran, buradaki konuşmasında, iki arasındaki ilişkilerin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti.

        Bu geçmişin ticari ilişkilere ise yeterince yansımadığına dikkati çeken Baran, "1 milyar doların altında kalan ticaret hacmi, iki ülkenin potansiyelini karşılamaktan uzak. Taşımacılık, gıda, turizm, alüminyum, tekstil ve bilişim teknolojileri sektörlerinde işbirliği imkanlarını değerlendirerek, ticaretimizi daha geliştirmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Baran, Bahreyn'in uygun iş ortamıyla Türk firmalarının proje üstlendiği ülkelerden olduğunu kaydederek, bu ülkenin başkentindeki Manama Havalimanı'nın inşasının bir Türk firması tarafından yapıldığına işaret etti.

        Bir Türk giyim firmasının Bahreyn'de mağaza açtığı ve bir başka firmanın da güneş enerjisi santrali kurmak üzere yatırım gerçekleştirdiği bilgisini paylaşan Baran, söz konusu ülkede konut inşa eden Türk müteahhitler bulunduğunu da bildirdi.

        Büyükelçi Marzuk da Türkiye ile Bahreyn arasındaki 500 milyon dolar düzeyindeki ticaret hacminin, özel ve kamu işbirlikleri sayesinde artacağını düşündüklerini belirtti.

        Marzuk, turizm konusunda Türkiye'den öğrenebilecekleri olduğunu da ifade ederek, ATO heyetini ülkesine davet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa