Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belçika'da, İsrail'in Brüksel Büyükelçiliği önünde Filistin'e destek için toplanan kalabalığa sert müdahaleye ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

        Belçika'nın resmi haber ajansı Belga'nın haberine göre, başkentteki bir hukuk bürosu, büyükelçiliğin yer aldığı Uccle'in belediyesi ile belediye başkanı Boris Dillies ve ilgili polis birimi hakkında şikayette bulundu.

        Polisin kullandığı göz yaşartıcı gaz, tazyikli su ve cop nedeniyle yaralanan öğrenciler, şikayetçi oldu.

        Uccle Belediye Başkanı Dillies, belediye yetkilileri ve polisler, 28 Mayıs'ta büyükelçilik önünde toplanan Filistin destekçilerine "orantısız güç kullanmakla" suçlandı.

        Emniyet güçlerini protestoya müdahale etmesi için çağıran belediye başkanı Boris Dillies ise protestonun "izinsiz yapıldığı gerekçesiyle polis müdahalesinin yasal ve meşru olduğunu" savundu.

        Dillies, yaralanan göstericiler için üzgün olduğunu belirterek, "Yasa dışı bir gösteriye katıldığınızda bu tür bir riski alıyorsunuz." ifadesini kullandı.

        - Ne olmuştu?

        İsrail Büyükelçiliği önünde Refah'taki saldırıları protesto eden kalabalık polis tarafından göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla uzaklaştırılmıştı.

        Göstericiler, "Yeter", "Gazze soykırımını durdurun", "Refah'ı kurtarın" sloganları atarak Belçika ve Avrupa Birliği'nden İsrail'e siyasi ve ekonomik ambargo talep etmişti.

        Polisin müdahalesi sonucu bir kişi cop darbesiyle yüzünden yaralanırken, bir kişi de tazyikli su ile yüzünden vurulduğu için gözünden ameliyat olmak zorunda kalmıştı.

        Brüksel Özgür Üniversitesi öğrencileri, dün aynı yerde toplanma çağrısı yapmış, yerel saatle 18.00'de düzenlenen protesto da polis müdahalesiyle dağıtılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa