Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, "Katar'daki ateşkes görüşmelerine İsrailli heyetin katılmasını yasaklama ve Gazze Şeridi'nin güneyinde sivillerin sığındığı Refah'a saldırı talimatı verme" çağrısında bulundu.

        Maliye Bakanı Smotrich, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı görüşmelerden şu ana kadar sonuç çıkmamasının kendisini haklı çıkardığını iddia etti.

        Hamas'ın dolaylı görüşmelerde İsrail'in esir tuttuğu 1000 Filistinlinin serbest bırakılmasını talep ettiğini söyleyen Smotrich, "savaş kabinesi ve güvenlik kurumlarında Hamas'la anlaşmayı destekleyenleri, yollarını kaybetmekle" suçladı.

        Smotrich, "Netanyahu, heyete İsrail'de kalma ve İsrail ordusuna da derhal Refah'a girme; Hamas yok edilene kadar askeri baskıyı artırma emrini vermeli. Rehinelerin geri getirilmesi ancak bu şekilde mümkün olacak." ifadelerini kullandı.

        Hamas, dün yaptığı açıklamada, İsrail ile ateşkes ve esir değişimi mutabakatına ilişkin teklifi Katar ve Mısır'daki arabuluculara ilettiklerini duyurmuştu.

        İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada ise Hamas'ın son teklifindeki taleplerinin "akıl dışı" olduğu savunulmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa