Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Angelina Jolie'nin filmleri 4 milyar dolar hasılat elde etti

        Babası; Jon Voight

        Annesi; Marcheline Bertrand

        Vaftiz annesi; Jacqueline Bisset

        Vaftiz babası; Maximilian Schell

        Hal böyle olunca oyunculuktan uzak kalması söz konusu bile olamazdı.

        Babasıyla annesi, kendisi bir yaşındayken boşanan Angelina Jolie, haşarı bir çocukluk dönemi geçirdi.

        Yılan ve kertenkele beslemesiyle çevresindeki akranlarından farklı olduğunu daha ilkokul çağlarında gözler önüne serdi.

        Alışkanlıklarından biri de okuldaki erkek arkadaşlarını sıkıştırıp öpmesiydi.

        Bu nedenle okul yönetimi tarafından sık sık ailesine şikayet edildi.

        Henüz 7 yaşındayken babasının rol aldığı 'Lookin to Get Out' adlı sinema filminde kamera karşısına geçen Angelina Jolie, 11 yaşındayken Los Angeles'taki Lee Strasberg Theatre Institute'a kayıt ettirilerek asli mesleğinin oyunculuk olması adına ilk adım atıldı.

        İki yıl sonra daha sükseli ve zengin ailelerin çocuklarının gittiği Beverly Hills High School'a kayıt olan Angelina Jolie, bu okulda mutlu olamadı. Aşırı ince olması ve gözlük takması nedeniyle alaya alındı. O dönemlerde yaşadığı modellik deneyiminde başarısız olması Jolie için hayatı, iyiden iyiye çekilmez hale getirdi.

        Alaya alınmak ve başarısızlık...

        Angelina Jolie'nin bunalıma sürüklenmesi için ziyadesiyle yeterdi.

        Yaşadığı bunalımın göstergelerinden biri bıçak koleksiyonu yapması ve onlarla vücuduna kesikler atarak kendini kesmesiydi.

        Kendine yaşattığı fiziksel acıyla ruhsal acısını bastırmaya yeltendi.

        Elbette, bu durum okul yönetiminin gözünden kaçmadı. 14 yaşındayken okuldan atılan Angelina Jolie, bir cenaze evinde çalışmak istediyse de bir süre sonra bu düşüncesinden vazgeçti. Uzun süre sadece siyah kıyafetler giyen Jolie saçlarını mora boyayarak punkçı akımını benimsedi. O yaşında sevgilisiyle aynı evde yaşamaya başlayan Angelina Jolie, ilişkisinin bitiminden sonra bir aydınlanma dönemine girerek okula geri dönüp mezun oldu.

        Sancılı bir ergenlik dönemi geçirse de gel - gitler yaşasa da oyunculuktan vazgeçmeyen Angelina Jolie, birbiri ardına filmlerde rol almaya başladı. Kendine yeni bir hayat kuran Jolie, bu konudaki ilk adımını ilgisizliğinden yakındığı babasının 'Voight' soyadını kullanmama kararıyla attı. Bu sırada

        'Hackers'daki rol arkadaşı Jonny Lee Miller ile 1996'da 21 yaşındayken evlenen Angelina Jolie; özel hayatını düzene sokmuş, geleceğine daha umutlu bir şekilde bakıyordu.

        Ne var ki işleri istediği gibi gitmiyordu.

        Az sayıda salonda gösterime giren küçük bütçeli filmlerden sıyrılıp, deyim yerindeyse yırtamıyordu. Rolling Stones'un 'Anybody Seen My Baby' adlı klibinde rol alması bile dikkatleri üzerine çekme amacına hizmet etmedi.

        Angelina Jolie'nin dikkatleri üzerine çektiği film, 1998 yapımı 'George Wallace' oldu. Jolie, otobiyografik filmdeki rolüyle Emmy Ödülleri'ne aday gösterilirken Altın Küre'yi kazandı. Angelina Jolie için filmin yönetmeni John Frankenheimer şunları söyledi; "Dünyada her yer güzel kız dolu. Ama onlar Angelina Jolie değil. Angelina; eğlenceli, dürüst, zeki, muhteşem ve olağanüstü yetenekli."

        'Gia'...

        'Gia Carangi'yi canlandırdığı film, Angelina Jolie için yükseliş döneminin başlangıcı oldu. Bu film, Jolie için öylesine önemliydi ki çekimler sırasında Lee Strasberg'in tekniklerini uyguladı. Jolie, bu tekniğe uygun olarak kamera karşısında olmadığı zamanlarda da 'Gia Carangi'yi yaşamaya devam ederken eşi Jonny Lee Miller'a şöyle dedi; "Ben yalnızım, ben ölüyorum, eşcinselim ve seni haftalarca göremeyeceğim."

        Nitekim öyle de yaptı.

        Canlandırdığı karakterle paralel bir yaşam süren Angelina Jolie, uyuşturucu bağımlısı ve eşcinsel olan bir kadının AIDS nedeniyle hayatını kaybetmesini hikâye edinen filmle Emmy, Altın Küre ve SAG'da ödül kazandı.

        Angelina Jolie, ABD'de adını geniş kitlelere duyurma adına sinema sektörünün dikkatini çekmişti çekmesine ama bütün bunların bedeli evliliğinin bitmesi oldu.

        Çekimler boyunca eve gitmemesiyle arasının açıldığı, Jonny Lee Miller'dan 1999'da boşandı.

        Angelina Jolie, 2000'de 'Havalı Rekabet'in çekimleri sırasında tanıştığı Billy Bob Thornton ile ikinci evliliğini yaptı. Jolie, sıra dışı kişiliğini bu evliliğinde de gözler önüne sererek eşiyle olan seks hayatını medyayla paylaştı.

        Billy Bob Thornton da özel hayatlarını ifşa etmekten yana Angelina Jolie'den geri durmayınca dönemin en medyatik çifti olmayı başardılar.

        Öylesine sıra dışı bir çifttiler ki birbirlerinin kanlarını boyunlarındaki kolyenin içinde taşıdılar.

        Bu Dönemde 'Aklım Karıştı'da sosyopat bir karakteri canlandıran Angelina Jolie, 'Lisa Rowe' karakteriyle Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' dalında ilk ve tek Oscar ödülünü kazandı.

        Angelina Jolie, kendi ergenlik dönemindekilere eş duygularla canlandırdığı karakterlerle çıkardığı başarılı işlerin sonucunda ödülleri topladı.

        Ya sonra?

        Kazandığı ödüller, manevi bir haz verse de lüks bir yaşamın yolunu açmıyordu. Lüks yaşam için gerekli parayı da yüksek bütçeli gişe filmlerinden kazanabilirdi.

        Önüne gelen ilk fırsatı değerlendirmekte gecikmedi; 'Lara Croft: Tomb Raider'...

        Angelina Jolie 'Lara Croft: Tomb Raider' ile küresel bir şöhrete ulaşırken filmde, kendisiyle ilgilenmediği için uzak durduğu, bu nedenle soyadını kullanmadığı babası Jon Voight ile birlikte rol aldı.

        Üstelik baba - kız rolüyle...

        Angelina Jolie, filmde babasıyla her ne kadar duygusal sahnelerde rol almış olsa da 'Voight' soyadından resmi olarak kurtulmak için mahkemeye başvurdu.

        Başvurusunun 2002'de kabul edilmesiyle birlikte resmi soyadı 'Jolie' oldu.

        İşlerin ziyadesiyle yolunda gittiği düşünülüyordu.

        Zira 'Lara Croft: Tomb Raider', yüksek izleyici sayısı ve medyatik ikinci evliliği Angelina Jolie'i küresel çapta şöhretli biri haline getirmişti. Angelina Jolie, küresel şöhretin getirilerini sosyal sorumluluk projelerine aktarmak için arayış halindeyken eşinin bu konuda kendisini desteklememesi evliliklerinin sonunu hazırladı. Jolie, "Eğer onunla beraber olmasaydım bu dünyada çok şey yapabileceğimi düşünmüyorum. O, bana kendimi bir kadın gibi hissettiriyor" dediği Billy Bob Thornton'dan boşandı. Thornton, ilişkilerinin neden bittiğini şöyle açıkladı; "Angelina, dünyayı kurtarmak isterken ben oturup televizyon izlemeyi tercih ettim."

        Hayatında oluşan boşluğun etkilerinin neler olacağının merak edildiği günlerde Angelina Jolie için mahkemeden güzel bir haber geldi. Jolie, 'Lara Croft: Tomb Raider'in Kamboçya'daki çekimleri sırasında yetimhanede gördüğü Maddox'u evlat edinmek istemişti. Gelen haber, evlat edinme başvurusunun kabul edildiği yönündeydi; Maddox'un annesi artık sizsiniz."

        Boşanmayla hayatında oluşan boşluğu evlat sahibi olarak dolduran Angelina Jolie, bu dönemde rol aldığı 'Sky Captain ve Yarının Dünyası' ile 'Büyük İskender'in de aralarında olduğu yüksek bütçeli filmlerde kamera karşısına geçerek kariyerindeki çıkışı sürdürdü.

        Angelina Jolie, bu dönemde birdenbire biseksüel olduğunu açıkladı. Jolie, 1996'da 'Foxfire'daki rol arkadaşı Jenny Shimizu'ye âşık olduğunu şu sözlerle dile getirdi; "Eğer o sıralarda Jonny Lee Miller ile evlenmeseydim muhtemelen Jenny ile evlenirdim. Onu gördüğüm ilk saniyede âşık oldum."

        Biseksüel olduğu yönündeki açıklaması, bazı erkek hayranlarını üzerken bazı erkek hayranlarının hayranlığını daha da alevlendirdi. Hayranlığı daha da alevlenenlerden birinin döneminin en yakışıklı oyuncuları arasında yer alan Brad Pitt'in olduğu kısa sürede anlaşıldı.

        2005, Angelina Jolie'nin hayatının dönüm noktalarından birini yaşadığı yıldı. Jolie, 'Yuva yıkan kadın' suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

        Yıktığı iddia edilen evlilik, Jennifer Aniston ile Brad Pitt'indi.

        Bu suçlamalara şiddetle karşı çıkarken babasının annesini aldatması sonucu dağılmış bir ailenin çocuğu olarak zor zamanlar geçirdiğini, bu nedenle yuva yıkmasının asla mümkün olmayacağını şu sözlerle açıkladı; "Evli bir adamla ilişki kurmak affedebileceğim bir şey değil. Öyle bir şey yapsam aynada yüzüme dahi bakamam. Eşini aldatan bir adama da ilgi duymam. Bizim beraberliğimiz, Brad'in boşanmasından sonra başladı. 'Bay ve Bayan Smith'in setinde birbirimize âşık olduk."

        Hollywood'da 'Brangelina' lakabı takılan Angelina Jolie de Brad Pitt de kariyerlerini başarılı bir şekilde sürdürürken Etiyopya'daki bir yetimhaneye verilen Zahara Marley'i evlat edindiler. Zahara Marley'in gerçek annesi bir süre sonra ortaya çıkıp bebeğini geri istediyse de mahkeme velayeti Jolie ile Pitt'e verdi.

        Angelina Jolie ile Brad Pitt, 2006'da Namibya'da dünyaya gelen çocukları Shiloh - Nouvel'in fotoğraflarını iki dergiye toplam 7 milyon 600 bin dolara sattılar. Elde ettikleri geliri de adını gizledikleri bir yardım kuruluşuna bağışladıklarını açıkladılar.

        Brangelina'nın çocuklarının olması öylesine ilgi çekiciydi ki Madame Tussauds, 2 aylık Shiloh'un balmumu heykelini yaptı. Bu heykel, Madame Tussauds'da yapılan ve bulunan ilk bebek heykeli olma unvanına sahip oldu.

        Sonraki yıllarda ikisi biyolojik, ikisi evlat edinme yöntemiyle olmak üzere 4 çocuk sahibi daha olan Angelina Jolie, özel hayatında iyiden iyiye mutlak düzeni sağlayıp mutluluğu yakalarken rol aldığı fimlerdeki rolleriyle ödüllere aday gösterildi.

        Ne var ki kazanamadı.

        Rol aldığı 'Sahtekar'ın yönetmeni Clint Eastwood, Angelina Jolie'ye ödül verilmesine güzelliğinin engel olduğunu belirterek bu konuda şunları söyledi; "Ona muhteşem yüzü engel oluyor. Bence onun yüzü gezegendeki en güzel yüz. İnsanlar bazen onun yeteneğini göremiyorlar. O tüm bu dergilerin kapağında ve bu yüzden bunun altında ne kadar muhteşem bir oyuncu olduğunu gözden kaçırmak kolay."

        'Sahtekar'

        'Lara Croft: Tomb Raider', Angelina Jolie için sadece Maddox'u görüp hayatına yeni bir kazanımda bulunmasını sağlamamıştı. Jolie, filmin çekildiği Kamboçya'da Birleşmiş Milletler için çalışma kararı almış, Mülteciler Yüksek Komisyonu İyi Niyet Elçisi görevlisi olmuştu. Bu görevi gereği savaşların olduğu veya mülteci sorunlarının yaşandığı ülkeleri ziyaret ederek dünyanın dikkatini çekmeye uğraştı.

        Sierra Leone ve Tanzanya'dan başladığı görevi sırasında dünyadaki birçok ülkeyi ziyaret ederken Pakistan'a bir milyon dolar bağış yaptı.

        Image Title 1 Image Title 2
        Description

        Mülteci sorunlarına dikkat çekmek için dünyada birçok ülkeyi ziyaret eden Angelina Jolie, 2012'de Suriyeli mültecileri kamplarında ziyaret etmek için Türkiye'ye geldi. Kilis ve İslahiye'deki kamplarda mültecilerle görüşen Jolie, 2015'te bir kez daha Türkiye'yi ziyaret etti.

        Bu ziyaretinde Midyat'taki barınma evlerine yerleştirilen Suriyeli ve Iraklı mültecilerle görüşen Angelina Jolie, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mültecilerle ilgili bilgi alan Angelina Jolie, mültecilere bulunduğu yardımlardan dolayı Türkiye'ye teşekkür ederek şunları söyledi; "Bir kez daha Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne çağrıda bulunuyorum, bakanlarınızı ve elçilerinizi buraya gönderin. Bu krize kendiniz tanıklık edin. Devam edemeyeceğini görün. Savaşa son vermek üzere siyasi bir çözüme ulaşmak için güvenilir bir plan yapma zamanı çoktan gelmiştir."

        Angelina Jolie, 2007'de 'Zamanda Bir Yer' adlı belgeselle yönetmenliğe de başladı.

        Yönettiği diğer filmler şöyle;

        KAN VE AŞK (2011)

        Bütçe: 13 milyon dolar

        Hasılat: 1 milyon 100 bin doar

        BOYUN EĞMEZ (2014)

        Bütçe: 65 milyon dolar

        Hasılat: 163 milyon 400 bin dolar

        HAYATIN KIYISINDA (2015)

        Bütçe: 10 milyon dolar

        Hasılat: 3 milyon 300 bin dolar

        ÖNCE BABAMI ÖLDÜRDÜLER (2017)

        Bütçe: 22 milyon dolar

        Hasılat: Dijital platformda yayınlandı

        2014'te rol aldığı 'Malefiz', elde ettiği 757 milyon 800 bin dolarlık hasılatla Angelina Jolie'nin kariyerinin en çok izlenen filmi oldu. Bu filmle kariyerinin zirvesine çıkan Angelina Jolie'nin özel hayatında ise tehlike çanları çalmaya başladı. Angelina Jolie, 2014'te nikah masasına oturduğu Brad Pitt'e 2016'da boşanma davası açtı.

        Günün sonunda Angelina Jolie; sancılı, bunalım yüklü günlerindeki sis perdesini aralayarak kendini aydınlık günlere taşımayı başardı. Küresel ölçekte şöhrete, başarılı ve kazançlı bir kariyere sahip olurken sosyal sorumluluk projeleriyle kendisine duyulan sevginin ve saygının altını çizdi. Özel hayatını 3 kez evlenip boşanmasıyla çalkantılı bir halde yaşamış olsa da 6 çocuğuyla mutlu bir yaşam sürüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa