Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 59. yılında 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) Avrupa Turları takviminde yer alan ve Türkiye’nin ‘ProSeries’ kategorisindeki tek bisiklet yarışı olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, dünyaca ünlü profesyonel takım ve sporcuların katılımıyla 21 Nisan Pazar günü Antalya’dan başlayıp 28 Nisan Pazar günü İstanbul’da sona erecek.

Bu önemli organizasyon öncesi Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu açıklamalarda bulundu.

"TARİHİ DEVAMLILIĞI OLAN ÖNEMLİ BİR TUR"

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun, Türkiye’nin en uzun soluklu organizasyonlarından olduğunu dile getiren Başkan Müftüoğlu, “59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 21-28 Nisan tarihleri arasında Antalya’da başlayıp, İstanbul’da sona erecek. Sahilden Kemer, Kaş, Kalkan, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Spil Dağı’nda bitecek. İzmir etabını Çeşme’de yapacağız. 28’inde İstanbul etabıyla sonra erecek. Önemli takımlar, önemli sporcular gelecek. Cavendish, ülkemizde geçmiş turlarda da katılmıştı. Şu an dünyanın en popüler sporcularından bir tanesi olarak, Fransa turunda Eddy Merckx’nin rekorunu egale etti. Bu sene rekor kırmak için yola çıkıyor. Astana takımıyla Türkiye’den başlıyor. Tanıtımla ilgili önemli katkıları olacak. Ülkemizdeki en uzun soluklu organizasyonlardan 663 ile Kırkpınar, 98 ile Gazi Koşusu ve 58 ile Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu oluyor. Tarihi devamlılığı olan önemli bir turdur. Bu turun yapılmasını himayesine alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bisiklet ailesi olarak teşekkür etmek istiyoruz. Geçen sene 100. yıl turunu da himayelerine almıştı ve 2022’de veledrom açıldı. Cumhurbaşkanımız, bütün bisiklet severlere büyük bir kucak açtı ve her türlü desteği veriyorlar. Kedilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“15-16 YAŞINDAKİ SPORCULARIMIZI GETİRDİK”
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ