Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika'da acil durum! 1 milyon kişiye tahliye emri

        ABD UlusalKasırgaMerkezi, yaptığı son açıklamada,kasırganın hızının saatte yaklaşık 210 kilometreye ulaştığı ve Kuzey Carolina'nın bin 360 kilometre güneydoğusunda etkili olduğu belirtildi.

        Florence'in şiddetini artırmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, "Florence karaya ulaştığında oldukça tehlikeli birkasırgaolacak." ifadesi kullanıldı.

        Yaklaşankasırganedeniyle ABD'nin doğu kıyısındaki Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinde yaşayan 1 milyon kişi için tahliye emri verildi. Tahliye emri verilen bölgelerde uzun araç kuyrukları oluştu.

        BAŞKENTTE ACİL DURUM

        Kasırganın tetiklediği şiddetli rüzgarların perşembe,kasırganın ise cuma sabahı karaya ulaşması bekleniyor .

        REKLAM

        Meteoroloji uzmanları,kasırganedeniyle oluşan sel ve şiddetli rüzgarların tahliye emri verilen eyaletler haricinde Tennesse, Georgia, Batı Virginia, Ohio, Maryland ve Pensilvanya'da da etkili olabileceği uyarısı yaptı.

        Kasırganedeniyle son olarak başkent Washington DC ve Maryland'de de acil durum ilan edildi.

        Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı yöneticilerinden Jeff Byard, yaptığı açıklamada, "Florence, ülkemizde büyük bir hasar oluşmasına yol açacak.Kasırganın sonuçlarının telafi edilmesi oldukça uzun bir zaman alacak. Sadece birkaç günde atlatacağımız birkasırgaolmayacak." ifadesini kullandı.

        SON 20 YILIN EN BÜYÜK KASIRGASI OLABİLİR

        Meteoroloji uzmanları, şiddeti kategori 4'e çıkan Florence'in ABD anakarasını son 20 yılda vuran en şiddetlikasırgaolabileceği uyarısında bulunmuştu.

        TRUMP'TAN AÇIKLAMA GELDİ

        ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamada, "Florence'in son yıllarda doğu kesimini vuran en kötükasırgalardan biri olabileceği bilgisini aldım. Ayrıca Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Virginia'yı doğrudan vuracağı söylendi. Lütfen hazırlıklı ve güvende olun." demişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa