Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'nde geçen yıl 14 Ekim'de meydana gelen grizu faciasında 42 madenci hayatını kaybetti.

DHA'nın haberine göre maden kazası sonrası TBMM Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı. Komisyon üyeleri, Meclis'teki 8 toplantının ardından Amasra'ya geldi.

Komisyon başkanı Taner Yıldız ile birlikte 19 komisyon üyesi milletvekili, akademisyenler ve teknik heyet, kazanın yaşandığı maden ocağı sahasına gelip, ilk olarak işçilere 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

"TBMM'YE RAPOR VERİLECEK"

Komisyon başkanı Taner Yıldız, yaptığı açıklamada, 8 toplantının sonrasında kazanın yaşandığı bölgeye geldiklerini belirterek, "Bugün 21 komisyon üyemizin 19 üyesiyle buradayız. Herhangi bir hüküm cümlesi kullanmaksızın, çünkü bu yargının ve yürütmenin şu anda başında bulunduğu bir durum, malum yargı süreci de devam ediyor. Şu anda biz madene inemeyeceğiz, tabi yangın devam ettiği ve adli makamlarda tasarruf bulunduğu için ama yarın Zonguldak'ta farklı bir müessesede benzer bir madene hep beraber ineceğiz. Şu ana kadar yaptığımız toplantılarda gerek havalandırmayla ilgili gerek tahkimatla alakalı, gerekse teknoloji ve donanımlarla alakalı gerekse de eğitim ve personelimizin durumuyla ilgili birçok konuyu müzakere etme imkanına sahip olduk. Herhangi bir şey kapalı kalmaksızın bir komisyon raporunu hazırlayıp, bize verilen 25 Ocak tarihine kadar, bize tanılan 3 aylık süre içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na da raporu vermiş olacağız. Uzman arkadaşlarımızla bizler de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ