Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Akvaryum temizliği ve bakımı, içinde yaşayan canlılar için oldukça önemlidir. Bakım yapılmadıkça hijyen seviyesi azalan su, içerisinde yaşayan canlılar için tehlikeli olur ve hatta içindeki canlılar ölebilir. İyi temizlenmeyen bir akvaryum da zamanla yosun tutabilir veya pis kokmaya başlayabilir. Bu nedenle akvaryum bakım ve temizliğinin özenle yapılması gerekir. Akvaryum bakımıyla ilgili yararlı bir rehber arıyorsanız yazının devamını okuyabilirsiniz…

AKVARYUM SUYU NE KADAR SIKLIKTA TEMİZLENMELİ?

Akvaryum suyu temiz ve berrak olması gerektiğinden düzenli sıklıkta temizlenmelidir. Bunun için 2 haftada 1 olan süre baz alınabilir. Akvaryum temizliği yapılırken en az 48 saat havalanmış olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca 25 derece oda sıcaklığındaki herhangi bir suyu kullanabilirsiniz. Bu noktada içme suyu tercih edenler vardır ancak çeşme suyu kullanmanızda da herhangi bir sakınca yoktur.

AKVARYUM SUYU NEDEN DEĞİŞTİRİLMELİ?

Akvaryum temizliği noktasında birçok kişiyi su temizleme adımı korkutabilir. Ancak içerisindeki balık çeşitlerinin sağlığı açısından ilk sırada gelmesi gereken ve doğru yapıldığında pratik bir işlemdir. Akvaryum içerisinde bulunan temizlenmiş su, balıkların büyümesi ve gelişmesi açısından büyük önem taşır ve yenilmemiş yemlerin artıkları, çürüyen bitkiler ve balık dışkıları bir araya gelerek canlılar için sağlıksız bir yaşam alanı oluşturur.

AKVARYUM SUYU NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Akvaryum temizliği için su değiştirirken dikkat etmeniz gereken ilk nokta pis suyun tamamını boşaltmamaktır. Bilinenin aksine suyun yalnızca %70’i boşaltılmalıdır. Bu kalan %70’lik kısma ise temiz su konur. Böyle yapılmasının nedeni ise su tamamen değiştirildiğinde balıkların şoka girme ihtimalinin olmadır.

Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ