Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Diyarbakır'da yaşayan Ümran B., internet üzerinden 'Maltipoo' cinsi olarak satışa çıkarılan ve 'yavru' olduğu belirtilen turuncu renkli köpeği 4 bin liraya satın aldı.

DHA'nın haberine göre Ümran B.’nin köpeği götürdüğü veteriner ise hayvanın yaşlı olduğunu, 'Maltipoo' cinsi olmadığını ve turuncuya boyandığını söyledi. Ümran B.'nin şikayeti üzerine köpeği satan Buket Y. (25) ve Erencan K. (23) hakkında 'dolandırıcılık' suçundan 10'ar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Diyarbakır'da yaşayan Ümran B., yaklaşık 2 yıl önce evcil hayvan sahiplendirme sitesi üzerinden İzmir'de yaşayan Buket Y. ve Erencan K. ile iletişime geçerek, 'Maltipoo' cinsi turuncu bir köpek satın almak istediğini söyledi. Buket Y., istediği köpeği otobüsle Ümran B.'ye gönderdi. Ümran B., otobüsle gönderilen köpeği terminalden teslim alıp, şüphelilerin banka hesabına 4 bin TL para gönderdi. Ancak veteriner kontrolünde, köpeğin ne cinsinin ne de renginin belirtildiği gibi olmadığı, hayvanın boyandığı, bu yüzden derisinde de yaralar oluştuğu belirlendi. Ardından Ümran B., köpeği satın aldığı Buket Y. ve Erencan K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ