Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Prof. Dr. Şevki Erdem, omurga eğriliğini (skolyoz) tespit edebilmek için ebeveynlere çok önemli görevler düştüğünü belirterek, anne babalara çocuklarının gelişimini izlemeleri ve birtakım ufak testler yaptırmaları uyarısında bulundu.

DHA'nın haberine göre; ergenlik dönemindeki çocuklarda hızlı boy büyümesi nedeniyle omurgadaki en ufak eğriliğin çok hızlı şekilde ilerleyebileceği konusunda aileleri uyaran Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şevki Erdem, hızlı ve erken teşhiste alınacak önlemleri anlattı.

Ailelerin, öğretmenlerin ve özellikle de spor eğitmenlerinin bu konuya dikkat ve önem göstermesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Şevki Erdem, "Daha çok okul çağındaki çocuklarda yaygın olarak görülen omurga bozuklukları için basit değerlendirme kriterleri var. Bunlar, omuzlarda bir dengesizlik olup olmadığı, sırtında bir çıkıntı olup olmadığı, leğen kemiklerinden birisinin aşağıda olup olmaması, bel kavisinin düzenliliğinin olup olmadığı. Ailelerin bunlara dikkat etmek gerekir" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ