Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA'da terör örgütünün talimatıyla 5 ayrı noktada orman yangını çıkardığı gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan PKK'lı Ali İhsan Ergin Kurttepe'nin, cezaevinde bulunduğu koğuşun yastık ve battaniyesini yakmanın yanı sıra güvenlik kamerasını da kırdığı ortaya çıktı. PKK'lı Kurttepe hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yeni bir dava daha açıldı.

        Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanırken 16 Eylül 2022'de 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan PKK'lı Ali İhsan Ergin Kurttepe, 1 Haziran 2023'te Adana 1 No'lu T Tipi Cezaevi'nde hükümlü olarak kaldığı koğuşundaki güvenlik kamerasını eliyle kırıp zarar verdi. Cezaevi görevlilerinin durumu Cumhuriyet savcılığına bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten savcı, PKK'lı Kurttepe hakkında hükümlü olarak bulunduğu koğuştaki güvenlik kamerasını kırdığı için 'Kamu malına zarar verme' suçundan iddianame hazırladı. Adana 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame, yapılan incelemenin ardından kabul edildi.

        İlerleyen günlerde 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle hakim karşısına çıkacak olan PKK'lı Kurttepe, soruşturma aşamasında alınan savunmasında, "Koğuşta diğer mahkumlar ile anlaşamadığım için psikolojik bunalıma girdim. Koğuşun kamerasına elle vurarak zarar verdim. Zararı karşılamam mümkün değil. Yeterli mali imkana sahip değilim" dedi.

        Bu arada, PKK'lı Ali İhsan Ergin Kurttepe, 16 Haziran 2023'te de kaldığı koğuşundaki kendisine verilen yastığı ve battaniyeyi yakmış ve hakkında Adana 38'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Kamu malına zarar verme' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle bir dava daha açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa