Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ABD seçimlerine kadar jeopolitik riskler borsayı olumsuz etkilemeye devam edecek - İş-Yaşam Haberleri

        Habertürk TV'de yayımlanan Ayılar ve Boğalar programına katılan A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Ortadoğu'daki jeopolitik gerilimin ABD seçimlerine kadar borsayı olumsuz etkiyebileceğini ifade etti. Habertürk Finans Editörü Rahim Ak'ın hazırlayıp sunduğu programda konuşan Doğan, ABD’de beklentileri aşan tarım dışı istihdam verisi, Çin’in açıklanan teşvik paketinin yetersiz olarak algılanması, yabancı satışlarının sürmesi ve Türkiye’de sanayi üretimindeki sert düşüşün piyasayı aşağı çeken unsurlar olduğunu kaydetti.

        MERKEZ BANKALARI TOPLANTILARI ÖNEMLİ

        Doğan bu hafta hem Türkiye hem Avrupa merkez bankalar toplantılarının piyasanın seyri açısından önemli olabileceğini anlattı.

        Doğan programda önümüzdeki dönem havacılık, gıda perakendeciliği, holdingler, bankalar ve sağlık sektörlerinin borsada potansiyel taşıyan sektörler olduğunu kaydetti. Doğan başta yanı başımızdaki savaş diye adlandırılabilecek gerilim olmak üzere olumsuz gelişmelerin kur ve faizde fiyatlanmadığını ifade ederek, borsanın da uzun vadede kur ve faiz denklemine doğru evrileceğini dile getirdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa