Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 875 bin dolar bulunamazsa Abdullah Çiçek'in bacakları kesilecek

        Mardin'de yaşayan Hasan ve Şemsihan Çiçek çiftinin en büyük çocukları olan 3.5 yaşındaki Abdullah, dünyada, milyonda bir görülen Tibial Hemimelia (çift taraflı kaval kemikliği eksikliği) hastalığıyla dünyaya geldi.

        Mardin Valiliği tarafından Abdullah'ın sağlığına kavuşması için yardım kampanyası düzenlemesine onay verildiğini söyleyen baba Hasan Çiçek, "Abdullah 4 yaşına kadar ameliyat edilmezse bir daha asla yürüyemeyecek" dedi.

        'ALTI AMELİYATINMALİYETİ 875 BİN $'

        Ameliyatların en geç 3 ay içerisinde yapılmaya başlanması gerektiğini belirten Hasan Çiçek, "Bu tür ameliyatları dünyada birkaç doktorun yapabildiğini öğrendik. Alman Prof. Dr. Michael Weber bunlardan birisi ve oğlumu Dubai'ye kendi imkanlarımla götürüp muayene ettirdim. Kendisi çocuğumun yürüyebileceğini söyledi. Ancak yapılması gereken 6 ameliyatın maliyeti 875 bin doları buluyor. Ben Mardin'de Diyanet'e bağlı olarak bir camide hocalık yapıyorum ve bunu karşılama olanağım yok" dedi.

        Türkiye'de gitmedik doktor bırakmadığını da ifade eden baba Hasan Çiçek kendilerine, çocuğunun bacaklarının kesilerek protez yapılabileceği önerisinin getirildiğini anlattı.

        REKLAM

        'FURKAN BİZEUMUT IŞIĞI OLDU'

        Oğlu için başlattığı kampanyaya Mardin Valiliği'nin de destek verdiğini söyleyen Çiçek, "İki yıl önce oğlum Abdullah ile aynı durumda olan ve ameliyatı Mersin'de, Dr. Weber tarafından yapılan Furkan Eymen'in şu an yürüdüğünü biliyoruz. Furkan bize umut ışığı oldu. Ben Sağlık Bakanlığı yetkililerinden ve halkımızdan oğlum için yardım istiyorum" diye konuştu.

        'OĞLUMUN NEDENAYAKLARI KESİLSİN?'

        Hacettepe Üniversitesi'ne, Balta Limanı Kemik Hastanesi'ne, Adana ve Isparta devlet hastanelerinde ortopedi servisine gittiğini söyleyen Hasan Çiçek, "Şayet bu para sağlanabilerse oğlumun ameliyatı İstanbul'da bir özel hastanede yapılacak. Türkiye'de kime götürdüysem çocuğumun bacağının kesilip protez yapabileceğini söylüyor ama çocuğumun ayakları üzerinde durma şansı varken neden bacakları kesilsin? Ben herkesten yardım istiyorum. Habertürk'e de teşekkür ediyorum" dedi.

        FURKAN EYMENAYAKLARI ÜZERİNDE

        Türkiye, milyonda bir görülen Tibial Hemimelia (çift taraflı kaval kemikliği eksikliği) hastalığını, 2015 yılında Mersin'de yaşayan Semih ve Şeyma Yıldızçelik'in oğulları 1 yaşındaki Furkan Eymen ile duymuştu. Furkan Eymen'in tedavisi için o dönem gereken 230 bin doların büyük kısmı hayırsever vatandaşlar sayesinde üç ay içinde toplanmıştı. Minik Furkan gerçekleşen 6 ameliyatın ardından hayata ilk adımını atmıştı.

        YARDIM HESAP NUMARALARI

        T.C. ZİRAAT BANKASI MARDİN YENİŞEHİR ŞUBESİ

        HESAP SAHİBİ: ABDULLAH ÇİÇEK

        TL: TR59 0001 0022 0886 2019 9450 01

        USD: TR32 0001 0022 0886 2019 9450 02

        EURO: TR05 0001 0022 0886 2019 9450 03

        * Mardin Valiliği izin tarihi ve No: 20.07.2018/11885

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa