Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

1 Nisan günü İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği saldırının ardından İran'ın vereceği yanıt merak ediliyordu. Tahmin edilen saldırı 13 Nisan gecesi gerçekleşti ve dünyanın gözü bir anda İran-İsrail hattına çevrildi.

İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısı, iki ülke arasında yıllardır süren gerginliğin ardından geldi ve İran İsrail'e ilk kez doğrudan saldırı başlattı. Dünya gündemine oturan saldırının ardından bölgede neler yaşanacağı günlerdir tartışılırken bu gece saatlerinde İsrail, İran'a misilleme saldırısı düzenledi.

Haberi Görüntüle

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu, yarı resmi Fars Haber Ajansı da İsfahan'ın kuzeydoğusundaki Kehcavaristan şehrinde duyulan patlamanın İsfahan Havalimanı'nın ve Ordu Hava Kuvvetleri'nin 8'inci Üssü'nün yakınında yer aldığını aktardı.

İranlı yetkililer İsfahan'da durumun normal olduğunu, İsrail'e ait 3 İHA'nın imha edildiğini bildirdi.

Tahran-Tel Aviv hattındaki gerginlik, 7 Ekim'de başlayan Hamas-İsrail çatışmalarıyla daha da yükselmişti. Peki 7 Ekim'den bu yana bölgede neler yaşandı?

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ