Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
TARİFSİZ ACI: 6 ŞUBAT DEPREMLERİ

2023 yılının ilk günlerinde Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Türkiye’de binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremler dünya gündemine de oturdu.

6 Şubat günü sabaha karşı saatler 04.17’yi gösterdiğinde Kahramanmaraş’ta merkez üssü Pazarcık olan 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Özellikle Hatay’da ciddi şekilde etkili olan çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği deprem, Türkiye’de Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Diyarbakır ve Elazığ'da da hissedildi.

100 saniye süren depremin üzerinden saatler geçtikten sonra bir deprem daha meydana geldi. Saatler 13.24’ü gösterdiğinde bu sefer merkez üssü Kahramanmaraş-Elbistan olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Pazarcık merkezli ilk deprem, Türkiye ve Suriye'nin yanı sıra Lübnan, Kıbrıs, Irak, İsrail, Ürdün, İran ve Mısır'ın da yer aldığı geniş bir coğrafyada hissedildi.

Türkiye'ye tarif edilemeyecek acılar yaşatan 6 Şubat günü, resmi rakamlara göre 50 bin 783 kişi aramızdan ayrıldı. 120 binin üzerinde kişi yaralandı. 6 Şubat'tan bu yana deprem bölgesinde yaralar sarılmaya çalışılıyor, dileriz ki ülkemiz bir daha böylesine bir acı yaşamaz.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ