Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

İspanyol merkezli giyim markası Zara'nın Almanya'da reklamlarında ekmeği ayakkabı ve sandalet ile kullanması, sosyal medyada gündem oldu.

Twitter'da #zarahaddinibil etiketi ile tepkilerini dile getiren kullanıcılar, ekmeğin toplum için kutsal olduğunu hatırlatan paylaşımlar yaptı.

O paylaşımlardan bazıları şöyle:

- Çocukken Yolda ekmek görünce insanlar üzerine basmasın nimettir diyerek ya yüksek yere koyardık ya böyle hayvanların yiyeceği noktalara koyardık. Bu nasıl bir reklam, iğrenç ötesi bir reklam. Baş üstü olması gereken ekmek ayaklar altına alınmış. Kınıyorum...

- Çocukken bile ekmeği yerde gördüğü zaman alıp öpüp alnına koymuş olan herkesi bu reklamı nedeniyle Zara'yı kınamaya davet ediyorum.

- Zara ekmeği ayaklar altında alan bir sandalet reklamına imza attı. Dünya bir kıtlık yaşarken buğday sorunu baş göstermişken, bu reklamı hiç masum bulmadım! Başlattığımız tepki ses getirdi!

- Nimete saygısı olmayanın hiçbir şeye saygısı olmaz.

TÜRK FIRINCILAR FEDERASYONU'NDAN KINAMA

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, giyim firması Zara’nın bir çift sandaletin altında ve üstüne ekmek koyduğu reklam filmine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Balcı açıklamasında, söz konusu reklam filminin ekmeği hiçe sayar bir meta olarak kullanılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydederek, “Tüm dünyada ‘kutsallar arasında’ yer alan, ‘nimet’ olarak adlandırılan ekmeğe saygı, çok ama çok önemlidir. Bugün milyonlarca insanın bir dilim ekmek için yaptığı mücadeleyi göz ardı etmek, ‘adeta hakaret edercesine’ ayaklar altına almak, tam bir aymazlıktır, tam bir cehalet örneğidir” ifadelerini kullandı.

YILDIZ TİLBE DE PAYLAŞTI

Sosyal medya yorumları ile tartışma yaratan sanatçı Yıldız Tilbe de Zara'ya tepki gösteren isimlerden biri oldu. Tilbe, Zara ile ilgili paylaşımlarında "Dünyada ve ülkemizde o kadar aç ve muhtaç varken, ekmeğe bu hakaret nasıl yapılır" dedi.

Haberi Hazırlayan: Mesut Toptan
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ