Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sahte para çetesi yakalandı

        Engin BELLİ/AHT

        Beylikdüzü'nde internet üzerinden buldukları kişileri tuzağa düşürerek sattıkları ürünü sahte para vererek alan 4 kişilik bir çete yakalandı.

        Beylikdüzü Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat eden vatandaşlar, internet üzerinden satışa çıkardıkları ürünlerin sahte para veren kişiler tarafından alınarak, dolandırıldıklarını bildirdi. İddiaya göre 4 kişilik bir çete, internet siteleri üzerinden satışa sunulan telefon ve fotoğraf makinesi gibi pahalı elektronik eşyalara müşteri gibi talip oldu. İnternet üzerinden iletişim kuran çete üyeleri, ürünün parasını ise karanlık ortamlarda ödedi. Böylelikle sahte para verdikleri kurbanları tarafından anlaşılmadı. Şikayetler üzerine harekete geçen Beylikdüzü Asayiş Büro ekipleri, internet avcıları Nihat K, Ali Ş, Ferit T ve M.AK. ile irtibata geçerek, ellerindeki ürünü satmak için buluşma noktası verdi. Buluşma noktasına gelen zanlılar polise ellerindeki sahte parayı verince gözaltına alındı.

        Çete üyeleri 4 bin 500 lira sahte para ile yakalanarak Beylikdüzü Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Yapılan sorgulamalarının ardından Büyükçekmece Adliyesine sevk edilen zanlılardan Nihat K., Ali Ş. ve M.A. tutuklandı. Ferit T. ise serbest bırakıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa