Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Haberal'ın sağlık raporuyla ilgili soruşturma

        Türk Tabipleri Birliğinden (TTB) yapılan yazılı açıklamada, ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu bulunan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın mahkemeye gönderilmeyen sağlık raporuna ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanan İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız ile Prof. Dr. Cengiz Çeliker'in, ''serbest bırakılması gerektiği'' öne sürüldü.

        Açıklamada, ''Ergenekon'' davası tutuklularından Başkent Üniversitesinin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsünün Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız'dan sonra Prof. Dr. Cengiz Çeliker'in de tutuklandığı anımsatıldı.

        Enstitü çalışanı hemşire Şengül Arı'nın da gözaltına alındığı belirtilerek, Haberal'ın ise Adli Tıp Kurumunun verdiği karar çerçevesinde Halkalı Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildiği hatırlatıldı.

        TTB'nin her zaman emekten, barıştan ve demokrasiden yana, askeri darbelere karşı olduğu ifade edilen açıklamada, askeri darbeler ve darbe girişimleri, derin devlet ve çetelerle ilgili iddiaların sonuna kadar soruşturulmasını ve halka karşı suç işleyenlerin cezalandırılmasının talep edildiği kaydedildi.

        Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

        ''Yaşanan süreci, hukuku hiçe sayarak sürdürülen kirli bir iktidar kavgası, vesayet rejimi ve statükonun el değiştirmesi olarak değerlendirmeyi daha doğru buluyoruz. Ne yazık ki bu kirli iktidar kavgasını sürdürenlerin, zaman zaman mesleğimizi ve meslektaşlarımızı da kavgalarına alet etmeye çalıştıklarını görmekteyiz. Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sağlık durumu ve konuyla ilgili gözaltı ve tutuklamaları da bu çerçevede değerlendiriyor ve endişeyle izliyoruz.''

        Prof. Dr. Haberal'ın hastanesinin değiştirilmesine gerekçe teşkil ettiği belirtilen Adli Tıp Kurumundan bir heyetin hazırladığı rapora ilişkin ise şu açıklamalarda bulunuldu:

        ''Söz konusu 'rapor'u hazırlayan Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulunun icraatları kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Kurulun 'rapor'u hazırlayan iki hekimden müteşekkil Heyetin Başkanının, gerçeğe aykırı rapor düzenlediği gerekçesiyle meslek örgütümüz tarafından defalarca meslekten men cezasına çarptırılmış bir ortopedist olması, 'rapor'un bilimselliği konusunda fikir sahibi olmak için yeterlidir. Tüm taraflara sesleniyoruz, hiç kimse iktidar kavgasını mesleğimiz üzerinden yapmamalı, hekimler serbest bırakılmalıdır.''

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa