Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Eski eşinin evine molotof attı

        Adana'da 5 yıl önce evlenen ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle yaklaşık 1 ay önce kendisinden ayrılmasına kızan koca, eski eşinin aldığı baba evine molotofkokteyli saldırı düzenletti. Evde çıkan yangını çağırılan itfaiye ekipleri söndürdü.

        Olay, merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Cahit G. (28) ile Rukiye Oğuz bundan 5 yıl önce evlendi ve evliliklerinden bir tane kızları oldu. Evlendikten sonra çift şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı. Bunun üzerine Rukiye Oğuz boşanmaya karar vererek mahkemeye başvurdu. Bu sürede Cahit G., eşinin kendinden boşanmaması için telefonla ve yüz yüze tehdit etti. Cahit G., eski eşi boşanma dilekçesi verdikten sonra evden ayrılarak babasının evine gitti. Cahit G., eski eşini sürekli arayarak, "Benden boşanırsan evinizi yakarım, babanın arabasını yakarım, seni yakarım" diye tehdit etti.

        Bu sürede devam eden mahkeme karı-kocayı yaklaşık 1 ay önce boşadı. Bunun üzerine çılgına dönen koca telefonla eski eşine arayarak yine babasının evini yakmakla tehdit etti.

        2 ay önce de Cahit G., eski eşinin babasının evinin önünde bulunan aracı yaktı. Cahit G., eski eşi tekrar kendine dönmeyince A.G. (17), Murat A. (18), Ali D. (20) ve O.K.'yi (17) tutarak, eski eşinin babasının evine molotofkokteyli atmasını söyledi. Şahıslar gece yarısı evin yanına gittikten sonra pencereden içeri hazırladıkları molotofkokteyli atarak kaçtı. Atılan molotofkokteylinden dolayı evde yangın çıktı.

        Yangın çağrılan Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Olaydan sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği geniş bir çalışma başlattı. Önce Rukiye Oğuz'un ifadesi alındı. Bu doğrultuda eski koca Cahit G. gözaltına alındı. Eski eşin ifadesi doğrultusunda eve molotofkokteyli atan kişiler de yakalandı. Şahıslar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Cahit G. adliyeye sevk edilirken suçsuz olduğunu söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa