Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Cinnah kazasını yapan benim!'

        Ankara’da Cinnah Caddesi üzerinde otomobiliyle DSP Basın Danışmanı İsmail Aşçıoğlu’na çarparak ölümüne neden olan ve olaydan sonra kaçan sürücü Ahmet Zeki Baran’ı bulduk.

        Baran, "O gün karayollarının levha ihalesini almıştık. Misafirlerimle gittiğim yemekten dönüyordum" dedi. Baran, kaza sırasında alkollü olmadığını, bir kadın arkadaşının da yanında bulunduğunu ve birkaç gün içinde teslim olacağını söyledi.

        POLİSİN her yerde aradığı, evini ve işyerini telefonla dahi arayamayan Santra Şirketi’nin sahibi Ahmet Zeki Baran, avukatı Deniz Aksoy’un nezaretinde kazayı Hürriyet’e şöyle anlattı:

        ALKOLLÜ DEĞİLDİM O gün karayollarının levha ihalesini almıştık. Diğer günde başka bir ihaleye girecektik. İstanbul’dan arkadaşlarım vardı. Gece geç saatlere kadar çalıştık, sonra misafirlerle yemeğe gittik. Orada fazla kalmadım ve kesinlikle alkol almadım. Misafirimi otele bıraktım, bayan arkadaşını da güzergahım olan Atakule’de bırakacaktım. Bayanı alıp Oran semtindeki evime gitmek için yola çıktım.

        KARA NOKTA DOLU Kazanın olduğu Cinnah Caddesi’ne yeni yapılan alt geçitten girdim, sağ şeritten gidiyordum. Hızım normaldi, süratli olsam hava yastıkları açılırdı. Alt geçit aydınlatılmıştı, ama üst yola çıktığımda aydınlatma, çizgi yoktu. Aydınlıktan karanlığa çıkınca göz yanılması oluyor. Yol kara nokta dolu. Birden önümde bir karartı gördüm, tedbir almaya olanak kalmadan bir şeye çarptığımı fark ettim. Ön cam patladı. O an duramadım, aracı yan sokağa park edip olay yerine koşmaya başladım. Arkamdan gelen bir taksi sürücüsü "Adama çarptın" diye bağırınca olay yerine gittiğimi söyledim. Daha önce kalp ameliyatı geçirdiğim için heyecandan çarpıntı hızlandı, nefesim kesildi. Kriz geçirdiğimi düşünüp çevirdiğim ilk taksiye bindim. Şoför, adamın öldüğünü söyleyince iyice fenalaştım, sağlıkçı bir arkadaşımın evine gittim.

        SAĞLIK SORUNUM VAR Amacım kaçmak değil, birkaç gün içinde sağlık problemlerimi halledip teslim olacağım. İsteyerek olmuş bir şey değildir, merhumun ailesine her türlü yardımı yapmaya hazırım. Ailenin düzenini istemeden bozduğum için çok üzgünüm, aileye başsağlığı diliyorum. Acılarını şahsım ve ailemle paylaştığımızı bilmelerini istiyorum.

        BÜYÜK YIKIM OLDU Hem kendi ailem, hem merhumun ailesi için yıkım oldu, olay sıcak olduğu için aileyi arayamadık, ancak en kısa zamanda görüşmek ve taziyelerimi bildirmek istiyorum. Kaza bu herkesin başına gelebilir. Çok üzgünüm. Zemin oluştuğu takdirde kendilerine üzüntülerimi iletip, her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumu ileteceğim.

        YOLU İNCELETECEĞİZ Baran’ın avukatı Deniz Aksoy da şehir plancılığı açısından yolun hatalarla dolu olduğunu, bunu gazetelerin dahi görüp yazdığını belirtti. Aksoy, "Olayda, Büyükşehir Belediyesi’nin kusurlu olduğu kanısındayız, bu konuda inceleme talep edeceğiz" dedi.

        Nurettin KURT-HÜRRİYET

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa