Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Başbakan'a metalci işareti yapınca...

        Milliyet'in haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Temmuz’da konvoyunun geçişi sırasında Unirock Festivali’ndeyken ‘metalci selamı’ yapan 5 gencin, ‘devlet büyüğüne saygısızlık’ suçu işledikleri gerekçesiyle gözaltına alındığı ortaya çıktı. Rıfat Emrah Altınyağ, Yusuf Şengül, Murat Uğurlu, İlhan Sözel ve İdil Tekin’in, 21 saat karakolda tutulduğu öğrenildi. Başbakan Erdoğan geçen cumartesi günü İstanbul’da Kongre Vadisi inşaat alanında incelemelerde bulunduktan sonra Maçka’da karşılaştığı görüntüden rahatsız olduğunu açıklamış ve ertesi gün Ankara İl Kongresi’nde “Gençliğimizin bir bölümü arasında ahlaki erozyonun olduğu bu yapılanma bizi dertlendiriyor” diye konuşmuştu.

        Başbakan’ın bu eleştiriyi yöneltmesinden bir gün önce geçtiği yol üzerinde bulunan gençlerden 5’inin gözaltına alındığı ortaya çıktı.

        Talimat korumalardan

        Erdoğan’ın korumalarının talimatıyla gözaltına alınan biri kız 5 genç, Harbiye Polis Merkezi’nde 21 saat tutulduktan sonra Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nca serbest bırakıldı.

        Yusuf Şengül (28) ve internet tasarımcısı Murat Uğurlu (30) olay günü yaşadıklarını gözaltına alındıkları parkta Milliyet’e anlattı.

        Yusuf Şengül, Murat Uğurlu ile bir yıldır bekledikleri Alman grubun konseri için Maçka’ya gittiklerini belirterek şunları söyledi: “Öğlen saatlerinde yer kapmak için konser alanının kapısında toplandık. Elimizde bira kutularıyla oturup bekledik. Rock şarkıcılar şarkı söylerken müziğe uyum sağlayıp hem kafa sallıyor hem de parmaklarımızla metalci işareti yapıyorduk. Bu sırada yoldan konvoy geçtiğini gördük. Ancak kimin geçtiğini hiçbirimiz bilmiyorduk. Konvoydaki arabaların birinin camından kafasını çıkaran bir adam ‘Ne oluyor lan’ diye bağırdı.

        Biz parmaklarımızı sallamaya devam ediyorduk. 5 dakika sonra gözlüklü, siyah takım elbiseli bir adam yanında polislerle geldi. Eliyle gösterdikleri arabaya zorla bindirildik. ‘Niçin alındık?’, diye sorunca, ‘Emniyette görürsünüz’ dediler.”

        “Açık alanda alkol almaktan” gözaltına alındıklarını düşünen gençler, karakolda “İdil” adlı kız arkadaşlarının başka yere götürüldüğünü söylediler.

        Yusuf Şengül, “Resmi olarak ‘devlet büyüğüne saygısızlık’ suçu işlemişiz. Gülmeye başladım. Çünkü biz metalci işareti yapıyorduk. Saygısızlık yaptığım kişiyi bile görmemiştim” dedi.

        ‘Alın size metal’

        Şengül, şöyle devam etti:

        “Adli Tıp Kurumu’na götürdüler. Orada alkol testi için adam başı 10 TL istediler. Paramız olmadığını söyleyince Murat ve benim paramı polisler aralarında toplayıp verdiler. Diğerlerinin vardı. Tekrar emniyete götürülürken arabanın içinde polisler ‘Siz metalcisiniz madem, alın size metal’ deyip disko müziği açtılar.”

        Şengül, İdil’in de gözaltındayken kendisine Türk sanat müziği dinletildiğini söylediğini kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa