Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Oğlumun ölümünü aydınlatacağım"

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bayraklı ilçesine bağlı Gümüşpala Karakolu nezarethanesinde başından vurulup yaşamını yitiren 27 yaşında evli ve 2 çocuk babası Abdurrahman Sözen'in cesedine, İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldı.

        Otopsi sonucunda, Sözen'in sağ şakağından tek kurşunun girip çıktığı, ''bitişik atış'' olarak tabir edilen şekilde yakından ateş edildiğinin belirlendiği öğrenildi.

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi tarafından Sözen'in elinde barut izi bulunup bulunmadığının anlaşılması için ''el svabı''nın alındığı, raporun hazırlanmasının ardından olayın intihar olup olmadığının kesinleşeceği bildirildi.

        Otopsi yapılırken İzmir Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen Sözen'in babası Şehmuz Sözen, oğlunun karakolda ölümüne tepki gösterdi.

        Olay sırasında Bornova ilçesinde bulunduğunu, gelininin telefonla arayarak olayı bildirdiğini anlatan baba Sözen, şöyle konuştu:

        ''Polisler eve gelerek oğlumu dövüp ekip aracına bindirmişler. Karakola götürdükten yaklaşık 30 dakika sonra öldüğünü bildirmişler. Karakola gittiğimizde kimse bize bir açıklama yapmadı. 4-5 saat karakolun önünde bekledik. Çevik kuvvet polisleri geldi, karakola girmemizi engelledi. Oğlumun ölümünün aydınlatılması için elimden geleni yapacağım. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceğim.''

        Ağabeyi Şaban Sözer de polislerin arama kararı olmadan evlerine girip, kadınları iterek, çocukları korkutarak arama yaptığını, kardeşini kelepçeleyip götürdüklerini öne sürdü.

        Dayısı Ramazan Dağ ise yaşanan olayın çok vahim olduğunu ifade ederek, yeğeninin karakola sağlam girdiğini, ancak cesedinin çıktığını söyledi.

        Gözaltına alınan bir kişinin karakolda nasıl öldüğünü anlamayamadıklarını dile getiren Dağ, ''Türkiye sınırları içinde bir kişi, karakolda nasıl intihar eder? Bize hiçbir açıklama yapılmadı'' diye konuştu.

        İzmir Adli Tıp Kurumuna gelen Şehmuz Sözen'in avukatı Nezahat Paşa Bayraktar, olayda idarenin ihmalinin bulunduğunu, Abdurrahman Sözen'in ölümünün aydınlatılması için hukuki tüm yollara başvuracaklarını belirterek, ''olayın karakolda olması ve polisin silahının kullanılmış olması hassasiyetimizi arttırıyor'' şeklinde konuştu.

        AA muhabirinin görüştüğü İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, Gümüşpala semtinde dönercilik yapan Mustafa Bağcı'nın dün akşam saatlerinde iki kişi tarafından bacağından av tüfeği ile vurulduğunu, olay yerinden motosikletle kaçan zanlılardan Abdurrahman Sözen'in evinde yakalandığını, av tüfeği ile ateş ettiği belirlenen Yusuf A'nın ise halen firarda olduğunu bildirdi.

        Emniyet yetkilileri, gözaltına alınan Sözen'in, Gümüşpala Karakolunun nezarethanesinde tutulduğu sırada, su istediği polis memurunun tabancasını alarak önce havaya 1 el, daha sonra başına ateş ederek intihar ettiğini iddia etti.

        Hastanede ifadesine başvurulan dönerci Bağcı'nın ise Sözen ile Yusuf A'nın birçok kez döner yiyerek para vermediklerini, kendisini tehdit ettiklerini, bunun üzerine karakola gidip şikayette bulununca da kendisini dövüp av tüfeği ile yaraladıklarını söylediği öğrenildi.

        İzmir'in Bayraklı ilçesinde, dün, adam yaralamak suçundan gözaltına alınan Abdurrahman Sözen'in, Gümüşpala Karakolunun nezarethanesinde, su istediği polisin tabancasını alarak intihar ettiği iddia edilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa