Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar Kültür Sanat

SERVET ASLAN/ AĞRI/ CNA

Hürriyet Mahallesi'ndeki Asker Hastanesi bahçesindeki törene Vali Mehmet

Çetin, Belediye Başkanı AKP'li Ekrem Aktaş, 12'inci Mekanize Tugay Komutanı

Tuğgeneral Turgay Bakkal, İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Tuncer, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, ilçe kaymakamları ve daire müdürleri katıldı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirilen Türk Bayrağı'na

sarılı Şehit Binbaşı Süleyman Can'ın cenazesi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Özgeçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Müftü Yardımcısı Orhan Tosun, bazı makamlara bedel ödenerek sahip olunduğunu dile getirdi. Şehit Binbaşı Süleyman Can'ın da canını feda ederek şehitlik makamına ulaştığını ifade eden Müftü Yardımcısı Tosun, "Bu makamından dolayı kendisini tebrik ediyor ve kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Sevgili şehidim, dönüp bizlere baktığında, akan yaşlarımızı gördüğünde, onların hüzün gözyaşları olduğunu zannetme. Bunlar bir bakıma sevinç gözyaşlarıdır. Çünkü sen Hak'ka yürüdün, biz ise halâ buradayız. Çünkü sen yüce Allah'ın Kuran da vaadetmiş olduğu yüce makamlara kavuştun, bizim nelere kavuşacağımız belli değil" dedi.

"ŞEHİTLERİMİZ HAZİNEDİR"

Garnizon Komutanlığı adına konuşma yapan Kurmay Yüzbaşı Yusuf Karşı ise

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bu yana gerek yıkıcı, bölücü ve

gerekse irticai kesimlerin sürekli saldırılarına hedef olduğunu söyledi.

Sinsi güçlerin temel hedefinin Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğini, ülke bütünlüğünü parçalamak olduğunu belirten Kurmay Yüzbaşı Karşı, şöyle dedi:

"Bir ulusun varoluşunun birlik ve beraberliğinin vatan sevgisinin ölümsüz

sembolleri olan şehitlerimizin, manevi varlıkları ulus bilinci oluşturulmasında ve bir toplumun sahip olması gereken bütün değerleri genç nesillere aktarılmasında kullanılabilecek en kıymetli hazinedir. Bu hazineler ve onların kıymetli hatıraları nesilden nesile aktarılacak her ortamda her fırsatta hürmet ve saygıyla anılacak ve anlatılacaktır."

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Hastane imamı Asım Kaya'nın yaptırdığı duanın ardından yine omuzlara alınan

Şehit Binbaşı Süleyman Can'ın cenazesi ambulansa konuldu. Bu sırada Hastane girişinde toplanan subay ve astsubayların eşleri ile hastanede görevli hemşireler gözyaşlarını tutamadı. Şehit Binbaşı Can'ın cenazesi daha sonra askeri bir uçakla Ankara'ya gönderildi. Meltem Deniz Can ile evli olan bir

çocuk babası Şehit Binbaşı Can'ın cenazesinin Ankara Cebeci mezarlığında

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ