Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanı Gül vatandaşlarla bayramlaştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Kocatepe Camisi'nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ da bayram

namazını Kocatepe Camisi'nde kılanlar arasındaydı.

YURTTAN BAYRAM MAZARALARI

Gül ve Akdağ, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Bazı

vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Gül'ü alkışlayarak, sevgi gösterisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan çocuklara harçlık dağıttı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı namazını Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'nde kıldı.

Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden saat 05.30 sıralarında çıkan

Erdoğan, Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'ne geldi. Burada sabah namazını ve

ardından bayram namazını kılan Erdoğan, saat 08.50 sıralarında camiden ayrılarak evine döndü.

Başbakan Erdoğan'ın evine dönüşünün ardından sokakta bekleyen çocuklara

korumalar tarafından 5'er YTL bayram harçlığı dağıtıldı.

Adalet Bakanı Şahin Antalya'da

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Geleceğe daha da güvenle bakabilmemiz için milletçe dayanışma içerisinde olmamız gerekir.

Dayanışmamızı güçlendirecek bugünlerin değerini iyi bilmeliyiz" dedi.

Şahin, bayram namazını Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Külliye Camisi'nde kıldı. Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Şahin, camideki çocuklara bayram harçlığı dağıttı.

Daha sonra ilçedeki bir tatlıcıda kahvaltı yapan Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Milletçe sahip olduğumuz en önemli değerlerden biri olan Ramazan Bayramı'ndayız. Tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak bizi tek bir potada toplayan böyle bir bayram vesilesiyle milletimizin, İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Ramazan Bayramı'nın milletin bağlarını daha da güçlendiren, kardeşlik

duygularını doruk noktasına çıkaran, karşılıklı yardımlaşma anlayışını daha da

güçlendiren çok önemli günler olduğunu ifade eden Şahin, "Bu güzelliklerin

bayramdan sonra da yıl boyu devam etmesini diliyorum. Milletçe buna ihtiyacımız var. Çünkü bölgemizde ve dünyada sürekli gelişmeler oluyor. Bunların karşısında geleceğe daha da güvenle bakabilmemiz için milletçe dayanışma içerisinde olmamız gerekir. Dayanışmamızı güçlendirecek bu günlerin değerini iyi bilmeliyiz" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir süre önce geçirdiği trafik kazasında

bir ayağını kaybeden AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Torun ile de

bayramlaştı.

Baykal torunlarıyla bayram namazı kıldı

Memleketi Antalya'da bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram namazını tarihi Kalekapısı'nda bulunan Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde torunları Mehmet ve Alican ile beraber kıldı. Baykal, bayram mesajında, "İnsanlarımız kendi günlük hesaplarını, çıkarlarını ve iktidar, servet hırslarını ön plana çıkardılar. Bunların sorgulanması gerekiyor" dedi.

Bayramın ilk gününü memleketi Antalya'da geçiren CHP Lideri Deniz Baykal'ı sabah erken saatlerde Konyaaltı Caddesi'ndeki evinin önünde CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan ve Hüsnü Çöllü, İl Başkanı Ömer Melli, torunları Mehmet ve Alican karşıladı. İlk olarak torunlarıyla bayramlaşan Baykal, İl Başkanı Melli'nin kullandığı otomobille Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Beraberindekilerle birlikte meydandan yürüyerek tarihi Kalekapısı'ndaki Tekeli Mehmet Paşa Camii'ne gelen Baykal, ayakkabılarını çıkardıktan sonra eline alarak dolaba kaldırdı. Bayram namazını torunlarıyla aynı safta kılan Baykal, camiden çıkışında yine ayakkabılarını kendisi alarak giydi ve çıkışta da gazetecilere bayram mesajı verdi.

Meclis Başkanı Toptan Zonguldak'ta

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Bugünler, üzülerek ifade etmek gerekir ki tatil olarak değerlendirilmektedir, oysa çocukların çok sevileceği ve sevindirileceği, büyüklerimizin hatırlarının sorulacağı günler olarak değerlendirilmelidir'' dedi.

Zonguldak'ta Acılık Camisi'nde bayram namazını kılan Toptan, bayramların bütün duyguların ortaya çıktığı, sevginin, hoşgörünün ve barışın egemenliğinin yaşandığı günler olduğunu söyledi.

Herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladığını belirten Toptan, şunları kaydetti:

''Bugünler üzülerek ifade etmek gerekir ki tatil olarak değerlendirilmektedir, oysa çocukların çok sevileceği ve sevindirileceği, büyüklerimizin hatırlarının sorulacağı, kimsesizlerin aranacağı, yakınımız olmasa da yaşlıların ziyaret edilmesi gereken günler olarak değerlendirilmelidir. Türkiye, bu bayrama da çok şükür huzur içinde girmektedir. Ülkemiz sahip olduğu potansiyeliyle geleceğe ümitle bakan, çok iyi yetişmiş, genç ve eğitilmiş insan gücüne sahiptir. Bizim bu insan gücümüz, barışı, huzuru, koruduğumuz müddetçe, heyecanımızı ve enerjimizi kalkınmaya, milletimizin refahına ve huzuruna ayırdığımız müddetçe bizi varmak istediğimiz büyük hedeflere vardırır diye düşünüyorum.''

TBMM Başkanı Toptan, parlamento başta olmak üzere iktidar, muhalefet, hükümetler, gelmiş geçmiş bütün Cumhuriyet hükümetleri, devletin bütün kurumları ve özel sektörün Türkiye'yi hedeflerine vardırmak için gece gündüz çalıştığına dikkati çekerek, ''Bundan sonra da bu gayretleri sürdüreceğiz. Birbirimizi sevmeye, dinlemeye, anlamaya, hoşgörülü davranmaya mecbur hissettiğimiz oranda ve müddetçe bizi başarılı olmaktan kimse alıkoyamaz'' dedi.

Cemaatle de bayramlaşan Toptan, daha sonra Acılık Camisi Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve amcasının oğlu İsmail Toptan'dan caminin ek bina inşaatıyla ilgili bilgi aldı.

Engelli Abdurrahman Gençoğlu, cami çıkışında Toptan'a bazı sorunları anlatarak destek istedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ