Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yaralı yunus suni teneffüse rağmen kurtarılamadı

        Yalova'nın Çınarcık ilçesinin Taşliman sahilindeyaralıolarak kıyıya vuran yavruyunusu gören vatandaşlar, Çınarcık Belediyesi zabıta ve veterinerlik birimlerine haber verdi.

        AA'nın haberine göre ihbar üzerine harekete geçen Çınarcık Belediyesi ekipleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli,yunusbalığını hayatta tutmak için seferber oldu.

        Balığı kurtarmak, tekrar hayata döndürmek için denize giren görevliler, hareketsiz olduğu için kıyıya çıkardıklarıyunusun birçok yerinden yaralandığını belirledi.

        Kıyıda bulunan balıkçı teknesinin içini su dolduran belediye çalışanları,yunusu bu kez burada kurtarmak için çaba harcadı. Tekrar denize alınan yavruyunus, uygulanan suni teneffüse ve tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

        REKLAM

        Soğuk havaya ve suya rağmen denizin içinde balığı kurtarmak için büyük mücadele veren görevliler, hayata döndüremedikleriyunusu incelenmek üzere Çınarcık Belediyesine götürdü.

        Çınarcık Belediyesi veteriner hekimi Nesrin Fakirullahoğlu, yaptığı açıklamada, yavruyunusu yaşatmak için çok mücadele verdiklerini söyledi.

        Fakirullahoğlu, vatandaşın ihbarı üzerine belirtilen sahile gittiklerini belirterek, "Yaklaşık 100 santimetre boyunda, 15 kilogram ağırlığında balığın çeşitli yerlerinde yaraları vardı. Yaşatmak için elimizden geleni yaptık. Ben de müdahalede bulundum amayunusumuz çok çeşitli yerlerinden darbe almıştı. Kurtaramadığımız için üzgünüz." dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa