Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Vostok 2018 tatbikatlarının ana aşaması sona erdi

        Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katıldığı tatbikatların bu aşamasında "askerlerin saldırıyı geri püskürttükleri, birliklerin saldırıya geçişini düzenledikleri ve rakibin önemli birliklerine son darbeyi vurdukları" belirtildi.

        Ana aşamanın sona ermesine özel olarak "Tsugol" poligonunda Doğu Askeri Okrugu ve Merkez Askeri Okrugu´nun askerleri ile Çin ve Moğolistan´ın birliklerinin geçiti düzenlendi ve askeri araçlar sergilendi.

        Tören geçidinde, özellikle T-72B3 tankları, BMP-3, BTR-80, BTR-82 ve BMD-4M savaş araçları yer aldı.

        VOSTOK-2018

        Rus ordusunun Sibirya ve ülkenin doğusunda 11-17 Eylül'de gerçekleştireceği Vostok-2018 tatbikatına 297 bin asker katılacak.

        REKLAM

        Çin ve Moğolistan askeri birliklerinin de iştirak edeceği tatbikatta binden fazla uçak, helikopter ve insansız hava aracı, yaklaşık 36 bin tank ve diğer zırhlı askeri araç ile 80'e yakın geminin görev yapması bekleniyor.

        Vostok-2018'in, Sovyetler Birliği döneminde 1981'de yapılan "Zapad-81" tatbikatından bu yana Rusya'nın en yüksek katılımlı askeri tatbikatı olması öngörülüyor.

        RUS ORDUSUNDAN DEVASA GEÇİT TÖRENİ

        Son 37 yılın en büyük askeri tatbikatı Vostok-2018’in 3’üncü gününde Rus ve Çin ordusu ortak geçit töreni düzenledi.

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in büyük önem verdiği son 37 yılın en büyük tatbikatı Vostok-2018’in geçit töreni yapıldı. Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun yönettiği ve 300 bin askerin katıldığı tatbikat 17 Eylül’e kadar devam edecek.

        Tatbikatın ana aşamasının sona ermesinden sonra, Rus birlikleri, Çin ve Moğolistan birlikleriyle askeri geçit düzenledi ve askeri araçlar sergilendi. Rus Silahlı Kuvvetlerinin 200 askeri araçla öncülük ettiği geçit törenine, Çin Ordusu 50 askeri araçla katıldı. Törende yenilenmiş T-72B3 tankı, BMD-4M amfibi piyade aracı, BTR-82 tekerlekli zırhlı personel taşıyıcı, BTR-80 zırhlı personel taşıyıcı ve BMP-3 amfibiyen piyade araçları yer aldı.

        Tatbikatı teftiş etmek için gelen Devlet Başkanı Putin, “Ordumuz ve donanmamız bugüne kadar bu denli bir sınavla karşılaşmamıştı. Birliklerimizin hepsi saldırıya hazırlanma, yönetme, hazırlıklı olma ve organizasyon düzenlemesi gibi bütün bileşenleri kapsamlı kontrollere tabi tutuyoruz” açıklamasında bulundu. Vostok-2018 tatbikatına yaklaşık 300 bin asker, 36 bin araç ve 100’den fazla hava aracı katıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa