Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Edirne Sağlık Müdürlüğünce, 72. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde toplantı düzenlendi.

AA'nın haberine göre; Vatandaşların verem hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 20. yüzyılda Türk insanının hafızasında 'ince hastalık' olarak yer edinen veremin, eski Türk filmlerinde bir anı olarak kaldığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla birlikte veremle mücadelenin etkin bir şekilde başladığını ve başarılar elde edildiğini ifade eden Tabakoğlu, "Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda, verem ölümcül bir hastalık ve neredeyse her evden bir veremli var. Cumhuriyet kurulduktan sonra bu ülke insanı yaşasın, bu hastalıklardan kurtulsun diye veremle savaş başlıyor ve bu amaçla dernekler kuruluyor. O dönem çok yaygın olan hastalıkla önemli bir mücadele yapılıyor ve başarı elde edilmeye başlıyor. Günümüzde çok başarılı metotlar kullanarak Türkiye'de verem hastalığında büyük başarılar elde edildi ve veremden ölümleri dünya ortalamasının altına düşürdük" şeklinde konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ