Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uzman çavuş- erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır? 2019 Başvuru şartları nelerdir?

        2019 MSB Uzman çavuş alımı ve uzman erbaş alımı başvuruları başladı. Vatandaşlar Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde uzman çavuş ve uzman erbaş olabilmek için nasıl başvuruda bulunacağını sorguluyor.

        UZMAN ÇAVUŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Başvuru işlemleri 15 Şubat 2019 tarihi itibariyel sona erecektir. https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresi üzerinden uzman çavuş ve uzman erbaş alımları için başvuruda bulunabilirsiniz.

        Adaylar başvuru ekranına e-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek bilgilerim kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardından "tercih" ekranına otomatik olarak yönlendirilecek.

        UZMAN ÇAVUŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

        Öte yandan uzman onbaşı adayları için ilköğretim/ortaokul mezunu olma şartı aranırken, uzman çavuş adayları için en az lise ve dengi okul mezunu olma şartı aranıyor.

        REKLAM

        UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

        (1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak;

        (a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

        (b) 18 yaşını tamamlamış olmak,

        (c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

        (ç) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

        (d) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (Bedelli askerliğe müracaat eden adaylar başvuru yapabilir.)

        REKLAM

        (e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

        (f) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak

        (2) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışıyor olmamak,

        (4B kapsamında sözleşmeli personel olarak çalışanlar hariç)

        (3) Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak,

        (4) 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği” gereğince; Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından "Memur Adayı Olur" kararlı sağlam raporu almış olmak,

        (5) Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak

        (6) Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak (TABLO-2), (7) 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından 2018-KPSSP03 (Lisans), 2018-KPSSP93 (Önlisans) ve 2018-KPSSP94 (Ortaöğretim) birine girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmak.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa