Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye Arnavutluk MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - Kadıköy'den Mehmetçik'e selam! - Futbol Haberleri

        Şenol Güneş yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız, 020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki 7. maçında Arnavutluk'u 1-0 mağlup etti. Ay-yıldızlılara galibiyeti getiren golü 90. dakikada Cenk Tosun kaydetti. Golden sonra büyük sevinç yaşayan milli futbolcular, sevinçlerini tribüne yönelerek yaşadı. Başta Cenk Tosun olmak üzere tüm ay-yıldızlılar, asker selamı vererek Barış Pınarı Harekatı'na da selam gönderdi!

        Milli Takımımız, bu galibiyetle puanını 18'e yükseltti! Gruptaki diğer önemli mücadelede ise Fransa, İzlanda'yı deplasmanda 1-0 mağlup etti ve puanını 18'e çıkardı. İzlanda ise 12 puanla üçüncü sırada kaldı. A Milliler, 14 Ekim Pazartesi günü Fransa'ya konuk olacak.

        Milliler maça hızlı başladı ve henüz ikinci dakikada gole çok yaklaştı: Ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Cenk Tosun rakiplerinden çok şık hareketlerle sıyrıldı fakat sol ayağıyla yaptığı vuruşta top yandan dışarı gitti.

        REKLAM

        Dakikalar 17'yi gösterdiğinde Burak Yılmaz savunmanın arkasına atılan pasla bir kez daha hareketlendi. Sol taraftan ceza sahasına giren deneyimli forvet topu düzelttikten sonra arkadan desteğe gelen Hakan'ı düşündü fakat Hakan Çalhanoğlu vuruşunu yapmakta gecikince savunma yerini aldı ve tehlikeyi önledi.

        18. dakika oynanırken Emre Belözğlu rakip sahanın ilk metrelerinde yerde kaldı. Sağlık görevlileri tecrübeli futbolcunun tedavisi için oyun alanına girdi. Tecrübeli yıldız tedavisinin ardından oyuna devam etti.

        Millilerimiz 32. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: Hakan'ın pasıyla sol taraftan hareketlenen Burak Yılmaz ceza sahasına ortaladı fakat top herkesi geçerek ters tarafa açıldı. Atağa destek veren Zeki Çelik bir kez daha topu ceza sahasına yolladı ancak bu kez Cenk Tosun istediği vuruşu yapamadı.

        Dakikalar 34'ü gösterdiğinde Arnavutluk, Memushaj ile sol kanattan serbest vuruş kullandı. Meşin yuvarlağı kontrol eden Mert Günok hızlıca Hakan'ı topla buluşturdu. Hızla rakip sahada topla ilerleyen Hakan Çalhanoğlu ceza sahasına girmeden sol ayağıyla şutunu attı ancak kaleci topu rahatlıkla kontrol etti.

        REKLAM

        Arnavutluk, ilk yarının sonlarında gole yaklaştı: Mahmut'tan dönen topun ardından yaşanan iki mücadele sonrası hakem Arnavutluk lehine serbest vuruş kararı verdi. Konuk ekip ilk yarının sonlarında tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kazandı. Manaj'ın vurduğu sert şut barajdan sekip tehlikeli bir şekilde kaleye gitti ancak kaleci Mert soluna iyi uzandı ve topu kornere çelmeyi başardı.

        Maçın ilk 45 dakikasında iki takım da gol atmayı başaramadı ve devre arasında soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

        Millilerde ikinci yarı başlarken Kaan Ayhan yerine Çağlar Söyüncü oyuna dahil oldu.

        Ay-yıldızlılar ikinci yarıya da hızlı başladı. 47. dakikada Hakan'ın kullandığı serbest vuruş sonrası arka direkteki Merih Demiral müsait durumda istediği vuruşu yapamadı.

        Bu pozisyondan sadece 2 dakika sonra ceza sahasının biraz gerisinde topla buluşan Emre Belözoğlu yayın üzerindeki Ozan'ı gördü. Ozan Tufan'ın yerden sert şutunda kaleci topu çelmeyi başardı.

        BU KEZ ÇAĞLAR KAÇIRDI!

        Milliler 54. dakikada bir pozisyondan daha yararlanamadı: Emre Belözoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta arka direğe hareketlenen Çağlar sol ayağıyla hamlesini yaptı fakat topa dokunamadı.

        NET FIRSAT KAÇTI!

        Ay-yıldızlılar 63. dakikada maçtaki en net tehlikesinden gol çıkaramadı: Milliler rakip savunmayı son derece eksik ve dengesiz bir şekilde yakaladı. Topla birlikte rakip ceza sahasına kadar ilerleyen Hakan Çalhanoğlu şutunu atmadı ve sol tarafındaki Burak Yılmaz'ı düşündü ancak Arnavutluk savunması araya girmeyi başardı.

        REKLAM

        Mücadelede 70. dakika oynanırken sağ taraftan topla buluşan Zeki Çelik rakiplerinden çok şık hareketlerle sıyrılarak ceza sahasına girdi. Sağ ayağıyla kale sahasına gönderdiği topa kimse dokunamazken meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

        NİHAYET GOL GELDİ!

        90. dakika oynanırken Arnavutluk savunmasının arkasına atılan uzun topta kaleci Strakosha ve Ismajli anlaşamadı. Seken topu önünde bulan Cenk Tosun kafayla topu boş kaleye gönderdi ve Millileri öne geçirmeyi başardı.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve milliler sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

        TÜRKİYE: 1 - ARNAVUTLUK: 0

        Stat: Ülker

        Hakemler: Ovidiu Hategan, Octavian Sovre, Sebastian Gheorghe (Romanya)

        Türkiye: Mert Günok, Mehmet Zeki Çelik, Kaan Ayhan (Dk. 46 Çağlar Söyüncü), Merih Demiral, Umut Meraş, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu (Dk. 66 İrfan Can Kahveci), Ozan Tufan (Dk. 80 Yusuf Yazıcı), Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz, Cenk Tosun

        Arnavutluk: Strakosha, Djimsiti, Dermaku, Ismajli, Veseli, Bare, Gjasula, Lenjani (Dk. 57 Roshi), Cikalleshi (Dk. 83 Balaj), Manaj, Memushaj (Dk. 72 Abrashi)

        Gol: Dk. 90 Cenk Tosun (Türkiye)

        Sarı kartlar: Dk. 4 Dermaku, Dk. 7 Bare, Dk. 12 Memushaj, Dk. 83 Abrashi, Dk. 86 Djimsiti (Arnavutluk), Dk. 7 Merih Demiral, Dk. 26 Kaan Ayhan, Dk. 69 Ozan Tufan (Türkiye)

        MİLLİLER LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

        Türkiye, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 7. maçında Arnavutluk'u 90. dakikada bulduğu golle 1-0 yenerek, grup liderliğini sürdürdü ve EURO 2020'ye katılma yolunda büyük bir adım attı.

        Oynadığı 7 maçta 6 galibiyet, 1 yenilgi yaşayan ve 18 puan toplayan Türkiye, aynı puana sahip Fransa'nın önünde, gruptaki son 3 maç öncesinde zirvedeki yerini korudu.

        Grup karşılaşmalarının tamamlanmasına üç maç kala İzlanda ise 12 puan ile Türkiye'nin 6 puan gerisinde kaldı.

        Arnavutluk ise 9 puan ile dördüncü sırada yer aldı.

        Türkiye, bir sonraki maçını 14 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Fransa ile oynayacak.

        SON DAKİKA GOLÜ BÜYÜK COŞKU YARATTI

        A Milli Takım'ın, Cenk Tosun ile 90. dakikada bulduğu gol Kadıköy'de büyük coşku oluşturdu.

        Cenk'in kafa golüyle birlikte yedek kulübesindeki futbolcular ve teknik heyet gol sevincini kale arkasındaki tribünlerle doyasıya yaşadı.

        Futbolcular, asker selamıyla bu golü Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik'e armağan etti.

        Karşılaşma sonrasında da taraftarlar futbolcuları tribünlere çağırarak galibiyeti kutladı.

        MAÇ GERGİN BAŞLADI

        Türkiye ile Arnavutluk'u karşı karşıya getiren mücadele gergin başladı.

        Karşılaşmanın ilk 12 dakikasında Rumen hakem Ovidiu Hategan 4 kez sarı kartına başvurdu.

        Bu kartların üçü Arnavut oyunculara çıkarken, bir kartı Merih Demiral gördü. Hategan, 4 kartından ikisini oyuncular arasındaki gerginlik, birini de itiraz sebebiyle gösterdi.

        ŞENOL GÜNEŞ'İN HAMLELERİ

        A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı.

        Güneş, ilk yarıda sarı kart gören iki stoperinden biri olan Kaan Ayhan'ı kenara alırken, Çağlar Söyüncü'yü sahaya sürdü.

        Deneyimli teknik adam ikinci oyuncu değişiklik hakkını ise 66. dakikada kullandı. Emre Belözoğlu'nun yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oldu.

        TRİBÜNLERDE YUSUF YAZICI SESLERİ

        Milli takımın, Arnavutluk ile oynadığı mücadelede 60 dakika sonrasında gol gelmemesi üzerine tribünleri dolduran taraftarlar, yedek kulübesinde yer alan Yusuf Yazıcı'nın oyuna girmesi için tezahüratta bulundular.

        Teknik direktör Şenol Güneş, son oyuncu değişiklik hakkında, 80. dakikada Yusuf'a forma şansı verdi. Yusuf oyuna girerken, Ozan Tufan kenara geldi.

        MİLLİLER, SAHADINDAKİ 4. MAÇI DA GOL YEMEDEN KAZANDI

        Ay-yıldızlı ekip, grupta sahasında oynadığı 4. maçı da gol yemeden tamamladı.

        Daha önce sahasında Moldova'yı 4-0, Fransa'yı 2-0 ve Andorra'yı 1-0 yenen Türkiye, Arnavutluk karşılaşmasında da kalesini gole kapattı.

        DORUKHAN VE CENGİZ TRİBÜNDEYDİ

        Sakatlıkları nedeniyle A Milli Futbol Takımı'nın kadrosunda yer alamayan Cengiz Ünder ve Dorukhan Toköz mücadeleyi tribünden izledi.

        Karşılaşmayı izleyenler arasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve sarı-lacivertli kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım da yer aldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa