Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump'la yakın temastaydı, koronavirüs teşhisi kondu! - Haberler

        Brezilya basınında çıkan habere göre, geçen hafta ABD ve Brezilya Devlet Başkanlarının katıldığı görüşmelerde yer alan Brezilya Devlet Başkanlığı İletişim Sekreteri Fabio Wajngarten'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulunduğu belirlendi.

        Wajngarten, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile Donald Trump'ın yaptığı görüşmede ikili ile sık sık temas halinde bulunmuştu.

        Sekreterinde virüsün çıkmasının ardından Bolsonaro da Kovid-19 testi yaptırdı. Bolsonaro'nun ayrıca korona şüphesiyle gözlem altında olduğu belirtildi.

        Brezilya Devlet Başkanlığı İletişim Sekreteri Wajngarten, ABD ve Brezilya devlet başkanlarının görüştüğü toplantılara katılmış, birlikte akşam yemeği yemişlerdi. Wajngarten, Instagram hesabından Trump ve ABD Devlet Başkanı Yardımcısı Mike Pence ile çektirdiği bir fotoğrafı paylaşmıştı.

        REKLAM

        TRUMP: ENDİŞELİ DEĞİLİM

        ABD Başkanı Donald Trump, Wajngarten'in Kovid-19 taşıdığı tespit edilmesi hakkında açıklamada bulunan Trump, endişeli olmadığını dile getirdi. Trump, "Bolsonaro'ya da test yapılmış. Ne olacağını göreceğiz. Endişeli değilim" dedi.

        Şu anda piyasada 1 milyon test bulunduğunu, kısa sürede 4 milyon testin dağıtılacağını ve milyonlarcasının da üretim aşamasında olduğunu belirten Trump, "Domuz gribi dönemine bakarsanız ne kadar insan öldü. Uzun süre hiçbir şey yapılmadı ama biz tam tersini yapıyoruz" dedi.

        Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro da yaşanan olaylardan sonrasında internet üzerinde canlı yayın yaparak gelişmeleri aktardı. Bolsonara İletişim Sekreteri'nin koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra birlikte çalıştığı herkesin test yaptırdığını açıkladı.

        Öte yandan Bolsonaro, test sonucunun negatif çıktığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını, henüz testin sonuçlanmadığını vurguladı.

        Brezilya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, ülkede koronavirüs teşhisi konmuş 60 vakanın bulunduğu bildirildi.

        KORONAVİRÜS HÜKÜMETLERE DE SIÇRADI

        Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken virüsün hükümet yetkililerine de bulaştığının haberleri gelmeye devam ediyor.

        Avustralyaİçişleri Bakanı Peter Dutton, yazılı bir açıklamayla dünyayı kasıp kavuran corona virüsüne yakalandığını belirtti.

        Avrupa'da virüs etkilerinin ciddi bir şekilde görüldüğü İtalya'daLodigiano bölgesinin milletvekili 46 yaşındaki Claudio Pedrazzini'nin test sonuçlarının pozitif çıktığı belirtilmişti.

        Koronavirüsün en çok etkilediği ülke olan İran'da Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, Maden ve Ticaret Bakanı'nakoronavirüs teşhisi konulmuştu. Koronavirüse yakalananlar arasında Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve 23 milletvekili de bulunuyor.

        Virüsün etkilerinin yoğun olarak görüldüğü İspanya da ise,Eşitlik Bakanı İrene Montero'da Kovid-19 çıkmasının ardından tüm kabine üyelerine yapılan analizlerde Kamu Yönetimi ve Bölgesel Politika Bakanı Carolina Darias'da da pozitif sonuç çıktığı bildirilmişti.Ayrıca, aşırı sağ görüşlü Vox partisinin lideri Santiago Abascal'da da test sonucunun pozitif olduğu açıklandı.

        62 yaşındaki İngiltere Sağlık Bakan Yardımcısı, aynı zamanda iktidardaki Muhafazakar Parti'nin milletvekillerindenNadine Dorries'e de koronavirüs tanısı konduğu bildirilmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa