Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'un Teknik Direktörü Şenol Güneş, HABERTÜRK'e çarpıcı açıklamalarda bulundu - Trabzonspor Haberleri

        HTSPOR ÖZEL RÖPORTAJ/ Haluk AYYILDIZ

        Trabzonspor’un başarılı çalıştırıcısı Şenol Güneş, yazarımız Haluk Ayyıldız’a çarpıcı açıklamalar yaptı. Şike sürecinde verilen kararlar, takımın son durumu, transferler ve daha birçok konuda görüşlerini belirten Güneş, şu ifadeleri kullandı: ‘

        BİR GÜN ÜZERİNE SIÇRAYACAĞINI BİLECEKSİN’

        Futbol adaleti neden bir türlü tecelli etmiyor? Engellemeler mi var?

        Adalette sıkıntı olunca böyle oluyor. Herkes hata yapabilir. Bu hataların hoşgörüsü de olabilir. Ama adaletsiz davranırsanız ne huzur ne barış ne sevgiyi oluşturamazsınız. Yani bunu ben şike sözüyle ilgili söylemek istemiyorum. Devlet, millet ilişkilerinde... Adaletin terazisi hep koyulmuyor. Güçlünün yanında olan bir adalet anlayışı var. Bunu özellikle hukuk adamları yaptı. Kendileri sarstılar bu durumu. Teslimiyet diye bir şey yoktur. Zamanla kendi üzerine sıçrayacağını bileceksin. Ben hukukçu olsam haksızlık yapıyorsam bir gün gelecek gücünü kullanacak bir adam çıkacak ve bana haksızlık yapacaktır. Mutlaka olacaktır.

        ‘BUNLARIN İLKOKULDA ÖĞRETİLMESİ GEREKİR’

        Ama adaletin hepimizi koruması gerektiğinin herkese öğretilmesi gerekir ilkokulda. Adalette eşitlik ilkesi olmadan olmaz. Bu millet uyuyor... Bu millete devlet yardım yapıyor zaten. Ama devlet tarafından kandırıldığını ve yardımların başka yerlere gittiğini düşündüğü zaman kopuyor. O zaman kendisi de başlıyor çalmaya. Vergi vermiyor. Zaten o anlayışı oturtmakta zorluk çekiyor. Gel futbola, aynı şeyler. Güçlü takımlar, güçlü başkanlar diğerlerini eziyorlar. Futbolu niye etkiliyor. Çünkü herkesin gözü önünde ve ortak alanı... Oradaki adalet çok önemli.

        ‘TRABZONSPOR’U GÜNDEME BİZ SOKTUK’

        ‘Şenol Güneş üste çıkacak, her şeyi Ünal Karaman’a devredecek’ söylemleri için ne diyorsunuz?

        Bunlar gereksiz şeyler. Herkes bana bir elbise giydiriyor, çıkarıyor. Ben buraya ne ünvan ne kimlik şart koşarak gelmedim. Geldiğim ilk gün işe başladım ve devam ediyorum. Benim kendimin bir pozisyonu yok. Mevkiİ makam olarak öyle bir şartla gelmedim. Sadece oyuncuların ödemelerinin yapılması konusunda bir şartım vardı. Bana oyuncu para için gelmesin dedim. Onun dışında hiçbir şey söylemedim. Geldiğimizde saha sonuçları iyi değildi. Oyuncu-yönetim ilişkilerinde sorunlar vardı. Kamuoyu baskısı da vardı. Avrupa ve uluslararası alanda da başarı yoktu. Önemli değildik. Biz gündeme soktuk Trabzonspor’u, hepimiz.

        Taraftara mesajınız nedir?

        Trabzonspor’un onuru da gururu da geleceği de taraftarlardır. Bu desteğe devam etsinler. Taraftar, şartlar ne olursa olsun takımını sevendir. Olumlu baksınlar her şeye. Onlara borcumuz var. Ben de taraftarım. Benim oyuncum ezilmeyecek. Maçı kazanmalı. Kaybetsek bile iyi oynamalı. Bunu diyebilmeliyim. Taraftara o borcumuz var. Beni bu sene en çok üzen budur.

        Şenol Güneş, transfer yapacak mı?

        Normalde bu şekilde bakarsan öndeki oyunculardan kalması sorun. Kalınca onları oynatmaya çalışıyorum. Zaten 1461 Trabzon’dan Abdullah Karmil’i aldık ve bize katıldı. Oğulcan’ı da aldık Altay’dan. Bizde oynayabilecek düzeydeyse iyi ama değilse, 1461’de oynar. Türk stoper bulamazsak yabancı almak zorundayız. Çözümü buradan yapmaya çalışıyorum.

        ‘KEŞKE HERKES BURAK GİBİ OLSA’

        Burak Yılmaz, açıklamalarında sizi hep başka tarafa koyuyor. Efsanelere laf söyledi, neler söylersiniz?

        Burak, çalıştığım dönem içerisinde bu takıma gelmekten heyecan duyan ve her döneminde kendini yenileyen, geliştiren ve takımı sahiplenen oyunculardan bir tanesi. Keşke diğer oyuncularım da onun gibi olsa. Gidene kadar takım için kendini feda etti. Taraftar onu çok sevdi. Taraftarın da onun gidişine çok kızdığını düşünüyorum. Aşık olduğun birinin terketmesi gibi bir şeydir o. Özü bu. Onun içerisinde diğerleri yan faktörlerdir. Umut yuhalanırken alkışlandı, Burak alkışlanırken yuhalandı. Bizim hatamız şu; elimizde tutamadık onları. İkisinin de Trabzonspor’a sevgisi var. Burak bizde oynarken beyin sarsıntı geçirdi. Bizi övse de farketmez. Yerse de farketmez.

        ‘HER YERDE KONUŞULACAK’

        Şike panelleri yapılıyor, bu konuyla ilgili düşünceleriniz neledir?

        Bunu durduramazsınız. Bu her yerde konuşulacak, kapatmak mümkün değil. Şöyle düşünmek lazım... Fenerbahçe’ye haksızlık yapıldıysa tamam, hakkını verelim. Fenerbahçe şike yaptı o zaman cezasını verelim. Bunu halletmeden kapatarak gidemezsin. Adamı vurdun, katil ölü var kapat bu konuyu. Bunu uydurursun. Bu olduğu sürece Türkiye’de efsaneleşir bu iş. Ceza alınır ama adamına göre muamele yapılır. Aksini söyleyebilir misiniz. Git birinin malını ele geçir. Hukuğa da uydur adamı da vur işini görürsün. Anlayış bu olduğu müddetçe böyle olur. Fenerbahçe’nin iyi ve güçlü kulüp olduğunu söyleyebilirim. Bunu ceza konularında ve diğer konularda da iyi kullanıyorlar.

        ‘ŞİKE YAPILDI DENDİ Mİ? DENDİ...’

        Şike soruşturmasının sonunda dendi ki şüphe var. Hakem mi yaptı, takım mı yaptı, idareciler mi yaptı? Polisin tapelerine göre çıktı ortaya. Daha önce vardı da şimdi mi diyorlar. Bunu ben bilemem. Şike yapıldı dendi mi? Dendi. Sahaya yansımamış dendi. Bunu ben demiyorum. Mahkemede konuşuluyor. O zaman gereğini yaparsın. Bizimle ne alakası var? Bizim hatamız ne oldu? Sanki biz ceza almaları için uğraşıyoruz. Hayır, biz uğraşmıyoruz. O da doğru değil. Suçu varsa ceza alsın yoksa almasın. Daha önce yapmışlardır diyorlar. Ispat edersin. Şüphe şu; Uefa’da parayla halledilebilir. Bunu konuştuğumuz sürece çok daha kirlenecek. Trabzonspor şu anda haksız bir galibiyet alsa altında ezilirim ben. Çünkü hak etmediğim bir maçı aldım. Bu silinmez.

        ‘KANUN UYGULANSIN ŞİDDET BİTER’

        Futbol’da şiddet sorunu sizce nasıl çözülür?

        Kanun uygulanıyor mu ki Türkiye’de? Şiddetle ilgili çıkan kanun uygulandı mı, değiştirildi mi? Değiştirildi. Uygulama olsaydı olur muydu? Olurdu. Kabalık olarak görüyorum. Kurallar oturduğu zaman her şey iyi olur. Bu sorun da başka türlü çözüme kavuşturulamaz.

        ‘ÇİVİSİ ÇIKMIŞ DEMEKTİR’

        Sıfır toleransa ne oldu?

        Sıfır tolerans konusu tabii ortada. Dünyanın her tarafında yanlış işler yapılabilir. Bu gayet doğal ve normal. Her hatada yüzde on bir hata payı vardır. Ama bu yüzde 60’lara çıkarsa o zaman dünyanın çivisi çıkmış demektir. Dünyanın sonu da geliyor demektir.

        ‘12 YABANCI VAR HEPSİ YETENEKLİ’

        Takımın son durumuna baktığımız zaman, şu anki performans Trabzon’u nereye taşır?

        Sıkıntımız sezon başından beri takım olamamamız. Orta sahamız yumuşak. Agresif oynamadılar. On iki yabancısı olan bir takımda hepsi de yetenekli oyuncu. Üç oyuncu oynasa üç oyuncu da dışarıda kalsa, kadroya girememe durumu oluyor. Ligi en iyi yerde bitirmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa