Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Herkesin gönlünde! - Beşiktaş Haberleri

        Gökhan Gönül son dönemde Türk futbolunun yetiştirdiği ender yeteneklerden biri... 2007-08 sezonunda 2. Lig takımı olan OFTAŞ’tan Fenerbahçe’ye gelen Gökhan Gönül, istikrarlı görüntüsüyle takımın camianın vazgeçilmezi oldu!

        Takım dökülürken her maç istikrarlı şekilde performansını sürdüren genç futbolcu, bunu Antalyaspor’a attığı mükemmel golle süsledi. Hem milli takım hem de Fenerbahçe’nin değişmez ismi olan Gökhan, Fenerbahçe’ye Önder Turacı’nın alternatifi olarak alındı.

        2007-08 sezonunda Fenerbahçe’ye 2. Lig takımlarından Gençlerbirliği Oftaş’tan transfer olan genç futbolcunun alınmasında dönemin yardımcı antrenörü Önder Özen’in katkısı büyük. Gökhan’dan teknik direktör Zico’ya övgüyle bahseden Özen’in ısrarı sonucu Zico genç futbolcunun transferi edilmesini ister ve yönetim de gerçekleştirir.

        GALATASARAY DA İSTEDİ AMA...

        Gökhan 24 Ekim 2007’de PSV ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Önder’in sakatlığında on birde oynadı ve o tarihten bu yana da formayı sırtından çıkarmadı. Geldiğinde 2. Lig’ten Önder’e alternatif olarak alınan Gökhan şimdi Avrupa’nın en iyi sağ kanat oyuncularından biri durumunda. Aynı dönemde Galatasaray da genç futbolcu için devreye girdi. Ancak Sarı-Lacivertli kulübün başkanvekili Nihat Özdemir, rakiplerinden önce davranıp Gökhan’ı 1 milyon 250 bin Euro bonservis bedeli ile transfer etti. Genç futbolcunun şu anki bonservis bedelinin yaklaşık 10 milyon Euro olduğu ifade ediliyor. Gökhan, geçen sezona kadar takımda en az ücreti alan oyunculardan biriydi. Ancak CSKA Moskova’nın resmen talip olması ile sözleşmesinde iyileştirme yapıldı ve mukavelesi 2014’e kadar uzadı.

        HTSPOR / Senad OK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa