Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Skandal! - Futbol Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK - TAHİR KUM'UN ÖZEL HABERİ

        Saat: 09:10

        Vedat Yüksel önceki gün başlayan Üst Klasman Hakemi Semineri'ne katılmak için sabah saatlerinde otele gitti.

        Saat: 09:12

        Otel resepsiyonunda kendisi için oda rezervasyonu yapılmadığı bilgisini alan Yüksel büyük şaşkınlık yaşadı.

        Saat: 11:10

        Hakem İdari İşler Müdürü Serhat Müniroğlu, Vedat Yüksel'den kampı terk etmesini istedi. Güvenlik kapıyı gösterdi.

        Yaşanan tatsızlık üzerine MHK kampı medyaya kapattı. HABERTÜRK yaklaşık 6.5 saat süren olayları adım adım takip etti.

        -SİLİVRİ'DE GERİLİM-

        Silivri'de hareketli ve gerilimli bir hakem semineri yaşandı. Mahmut Özgener federasyonu ile "afaroz" edilen FIFA hakemleri arasında yaklaşık 1.5 yıldır devam eden sürtüşme dün yeniden alevlendi. Resmi kayıtlarda üst klasman hakemi olarak yer alan ve bu nedenle dün sabah başlayan Üst Klasman Hakem Semineri'ne katılmak isteyen FIFA eski hakemi Vedat Yüksel kamptan kovuldu. HABERTÜRK sabah 09:10'da Silivri Klassis Golf Country Club'ta başlayan ve saat 15:30'da Futbol Federasyonu Genel Merkezi'nde son bulan gelişmeleri adım adım takip etti. İşte yaşananlar...

        Vedat Yüksel, seminere katılmak için Klassis Golf Country Club resepsiyonuna gitti. "Size ayrılmış bir oda yok" denilen Yüksel seminere alınmadı. MHK Başkanı Oğuz Sarvan'la görüşmek isteyen ama amacına ulaşamayan Yüksel'i güvenlik görevlileri dışarı çıkarttı. Serhat Müniroğlu'ndan "Federasyon kararı Sizinle kimse görüşmeyecek" bilgisini aldığını belirten Yüksel, Silivri'den ayrıldı ve Başkan Mahmut Özgener ile görüşmek için İstinye'deki Federasyon Genel Merkezi'ne gitti ama yine amacına ulaşamadı.

        Saat: 15:20

        Soluğu İstinye'deki federasyon genel merkezinde alan Yüksel, lobide bekletildi.

        Saat: 15:30

        Özgener ve ekibi 10 dakika sonra bineyı terk etti. Özgener'le görüşmekte ısrarlı olan Yüksel, "Çıkışta Mahmut Özgener, Şenes Erzik, Lütfü Arıboğan ve Ufuk Özertem'i yakaladım. Bana "Merhaba" dahi diyemediler. İnsanlık yok" dedi.

        -BASINA TEHDİT-

        Bu arada MHK başkan yardımcılarından Yüksel Okçuoğlu, Yüksel'in otele gelişini görüntüleyen basın mensuplarını tehdit etti. Okçuoğlu, Vedat Yüksel'le ilgili olayın medyaya taşınmamasını isteyerek, basın mensuplarına sert çıktı. Okçuoğlu, "Bu saatten sonra bir Allah'ın kulu gazeteci bu kapıdan içeri giremez" dedi.

        -YOLSUZLUK SUÇLAMASI-

        MHK başkan yardımcılarından Yüksel Okçuoğlu, "Vedat Yüksel hakkında yolsuzluk yaptığına dair kesinleşmiş mahkeme kararı var. Bu tip insanların hakem camiasından uzak olmaları lazım" dedi. Hakem Yüksel, Okçuoğlu'nun bu iddiası için "Doğrudur, dernekle ilgili böyle bir olay oldu. Onun ne olduğunu hakem camiası biliyor. Amatörce davrandığımız için oldu. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı değil. Biz dernekte para olmadığında hakemlere cebimizden para ödüyorduk. Bunlar işi amatörce yaptığımız için başımıza geldi" dedi. Bu arada meslektaşlarının lobide gördükleri Yüksel'le görüşmeyi kısa tutması dikkat çekti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa