Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HTSPOR

2008-2011 yılları arasında Sarı-Kırmızılı kulübün başkanlığını yapan Adnan Polat’ın, “G.Saray’ın şike yaptığını hiç düşünmedim ancak G.Saray’ın tarih boyunca şike yapmadığına kefil olmam. Kendi dönemime kefil olurum” sözleri büyük yankı yarattı. Konuyla ilgili HABERTÜRK’ün görüşlerine başvurduğu eski başkanlar ve yöneticiler, genel olarak Polat’a destek çıktı. Hiçbir yönetici ya da başkanın, başkasına kefil olamayacağı dile getirildi:

FARUK SÜREN (1996-2001)

Yapıldığını ima ettiğini sanmıyorum Her başkan kendi dönemine kefildir. Ben de kefilim. Ali Tanrıyar, Mehmet Cansun, Özhan Canaydın da kefildir. Adnan Polat’ın, kendi döneminin dışında bu tür şeyler yapıldığını ima ettiğini sanmıyorum. Bunu sorumluluk duygusu içinde söylemiştir. Her türlü sorumluluk da başkanlara aittir.

ATİLLA DONAT (Eski ikinci başkan)

Polat’ın özü sözü birdir Adnan Polat sözünü esirgemeyen, doğru sözlü bir insandır. Zaman zaman muhalif olsak da iyi dostumdur... Polat, ‘Benim dışımdaki dönem’ derken, aslında o dönemler için ‘şike yapılmıştır’ demek istemiyor. İçinde olmadığı dönemde tabii ki ne olduğunu bilemez. Yani bu açıklamayı ‘Polat kendi dönemi dışındaki dönemler için şike yapıldığını ima etti’ şeklinde yorumlamak yanlış olur.

CENGİZ ÖZYALÇIN (Eski yönetici)

Hepsi dedikodu Ben Galatasaraylılığım’dan herzaman iftihar ederim. Hem rahmetli başkanımız Özhan Canaydın dönemimde genel sekreterlik hem de Sayın Adnan Polat döneminde yöneticilik yaptım. Ne bu süreçte ne de geçmişte böyle bir olay katiyetle olmadı. Bu tür söylemlerin hepsi dedikodudan ibarettir. Hiçbir G.Saraylı bu olayların içinde olmaz.

MEHMET CANSUN (2001 - 2002)

Yerden göğe kadar haklı Adnan Polat’la 92-96 yılları arasında 4 yıl birlikte çalıştık. Zaten Adnan, futbol şubesi sorumlusuydu. Özhan bey döneminde 2004 ile 2006’da yine Adnan var. Şunu demek istiyor; görev yapmadığım dönemlerde başkasına kefil olamam. Yerden göğe kadar haklıdır. Kendi olmadığı bir yerde başkasına kim garantör olabilir ki? Ben G.Saray’ın içinde doğdum, büyüdüm. Yıllarca yöneticilik yapmış olmam ya da kısa süre çalışmam bir şeyi değiştirmez. G.Saray’da kimse böyle bir şey yapamaz, yelteneni de camia barındırmaz. Anında dışlanır. Galatasaray’ın iç dinamikleri bu işi halleder.

ALİ DÜRÜST (İkinci başkan)

Dil sürçmesi olarak görüyorum Başkanlar kendi dönemine hem kefildir hem o dönemle ilgili sorumludur. Biz Galatasaraylılar olarak da geçmişimize kefiliz. O ifadeyi (G.Saray’ın tarih boyunca şike yapmadığına kefil olamam) başkanın dil sürçmesi olarak yorumluyorum. Ben böyle bir şeyi ifade ettiğini düşünmek istemiyorum. Şikeyle ilgili, hepimiz her dönemimize kefiliz.

YURDEŞEN KARAHASAN (Eski yönetici)

İbra edilmemek yaraladı Mali kongrede yaşanan olayları hatırlıyorsunuz... Adnan Polat gibi her şeyini G.Saray’a vermiş bir insanın, bu şekilde suçlanması ve ibra edilmemesi, onu derinden yaralamış... Haklı olarak kırılmış. Yönetim ve başkanın, Polat’a yaklaşmaması çok yanlış. Sitemlerinde haklılık payı da var. Şike açıklamaları ile ilgili ise şunları söyleyebilirim. 1992’de futbol şubesini bıraktıktan sonra yerime bu göreve geldi. Dolayısıyla daha önce bilmediği dönemler için bir şey söyleyebilmesi mümkün değil. Herkes bildiği dönemi konuşur.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ