Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar Kültür Sanat

Fortis Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe ile Beşiktaş, İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaiki takım içinde farklı anlamlar taşıyordu; Fenerbahçe tam 26 yıldır bu kupaya hasretti, Beşiktaş ise bu sezonhiç derbi kazanamamıştı.

Bu şartlar oynanan zorlu 90 dakikada gülen taraf siyah-beyazlılar oldu. Beşiktaş, 4-2'lik galibiyetle 8. kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başşardı.

Beşiktaş, Yusuf'un 6. dakikada attığı karşılaşmaya hızlı başladı. Fenerbahçe, Guiza ile 26'da skora eşitlik getirdi: 1-1. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci 45'te Beşiktaş şov yaşandı. Bobo, Tello ve Yusuf'un insiyatif almaya başlamasıyla, siyah-beyazlılar üst üste pozisyonlar buldu. Bobo, 55 ve 73. dakikalarda attığı gollerle durumu 3-1 yaptı. 79'da sahneye çıkan Holosko farkı 3'e çıkartırken, Alex son dakikada penaltıyı kaçırmadı ve maç bu sonuçla tamamlandı: 4-2.

Beşiktaş, bu sezonki ilk derbi galibiyetini alırken,Kanarya'nın 26 yıllık Türkiye kupası hasreti son bulmadı.

BEŞİKTAŞ: 4 - FENERBAHÇE: 2 Stat: Atatürk Hakemler: Bünyamin Gezer, Tarık Ongun, Asım Yusuf Öz Beşiktaş: Hakan, İbrahim Toraman (Dk. 46 İbrahim Üzülmez), Gökhan Zan, Sivok, Ekrem, Yusuf (Dk. 75 Uğur), Ernst, Cisse, Holosko, Tello, Bobo (Dk. 83 Mert Nobre) Fenerbahçe: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Gökhan Gönül, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Emre (Dk. 66 Deniz), Uğur (Dk. 52 Semih), Alex, Guiza Goller: Dk. 6 Yusuf, Dk. 56 ve 73 Bobo, Dk. 80 Holosko (Beşiktaş), Dk. 27 Guiza, Dk. 90 1 Alex (penaltıdan) (Fenerbahçe) Sarı kartlar: Dk. 13 Lugano, Dk. 85 Semih (Fenerbahçe), Dk. 20 İbrahim Toraman, Dk. 34 Sivok (Beşiktaş)

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ