Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Şampiyon Efes Pilsen! - Basketbol Haberleri

        Salon: Abdi İpekçi

        Hakemler: Engin Kennerman , Recep Ankaralı , Murat Biricik

        Fenerbahçe Ülker: Solomon 14, Ömer Onan 8, Smith 9, Mirsad 8, Vidmar 2, Semih 4, Preldzic 10, Mrsic 8, Ömer Aşık 8, Oğuz 5, Green

        Efes Pilsen: Kerem Tunçeri 7, Thornton 10, Smith 6, Kasun 9, Kerem Gönlüm , Kaya 23, Shumpert 6, Sinan 1, Ender 9, Kakiouzis 8

        1. Periyot: 25-21

        İlk yarı: 41-50 (Efes Pilsen lehine)

        3. Periyot: 59-65

        5 faul alanlar: Dk. 31.49 Kasun, Dk. 36.22 Thornton (Efes Pilsen)

        Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 6. maçında Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker'i 79-76 yenerek rakibine 4-2 üstünlük sağladı ve 2008-09 sezonunun şampiyonu oldu.

        Çekişmeli ve gergin geçen final serisinin 6. maçına Fenerbahçe Ülker, Vidmar'ın pota altındaki iyi savunmasıyla başladı. Solomon ve Mirsad ile dışarıdan rakip potayı dövmeye başlayan sarı-lacivertliler, üst üste 3 üçlüğü sayıya çevirdi. Rakibinin coşkulu oyunu karşısında sakin olmaya çalışan Efes Pilsen, Kerem Tunçeri'nin üçlüğüyle oyuna tutunmaya çalıştıysa da hücumlardan boş döndü. Bunu iyi değerlendiren ev sahibi ekip, Vidmar'ın smaç basketiyle 5 dakika sonunda 9 sayılık üstünlük (16-7) yakaladı. Kaya ve Thornton'un basketleriyle ayakta kalmaya çalışan Efes Pilsen, son dakika içinde farkı 2 sayıya (21-19) indirmesine rağmen Fenerbahçe Ülker 1. periyotu 25-21 önde geçti.

        Rakibinin ilk çeyrekteki coşkusuna rağmen kendi temposunu yakalayan Efes Pilsen, ikinci periyotta üstünlüğü ele aldı. Sarı-lacivertli taraftarların sert tepki gösterdiği Kaya, sayı üreterek takımına büyük katkı sağlarken, 12. dakikada 26-26 beraberliği getirdi. Konuk ekip, Sinan ile bulduğu basketle 13. dakikada ilk kez, 27-26'lık skorla öne geçti. Sahada genç bir kadroyla mücadele eden Fenerbahçe Ülker karşısında Ender ile üçlük bulan lacivert-beyazlı takım, 17. dakikada farkı 11 sayıya (48-37) çıkardı. Önceki maçların aksine iki takımın savunmaları sertlikten uzak olurken, karşılaşmanın ilk yarısını Efes Pilsen 50-41 önde kapadı.

        İkinci yarıya 4 kısayla başlayıp savunmada daha hareketli olan Fenerbahçe Ülker, dış atışlarda Smith ile üst üste iki şutu değerlendiremedi. Hareketli savunmasıyla rakibini baskı altına alan sarı-lacivertli takım, Mrsic'in üst üste 2 üçlüğüyle farkı eritmeye başladı ve Efes Pilsen'in hücumda zorlandığı bu bölümde Smith ile sayılar bularak 25. dakika içinde farkı 1 sayıya (51-52) indirdi. Dış atışlarda arzuladığı yüzdeyi yakalayan Fenerbahçe Ülker, 6 dakikada rakibine 4 sayı izni verirken, Solomon'un üçlüğüyle 26. dakikada 54-54 beraberliği yakaladı. Her maçta olduğu gibi bu akşamki mücadelede de kritik anlarda ortaya çıkan Ender, attığı 3 sayılık basketle takımının sıkıntılarını giderdi. Bu oyuncunun asistinde Kasun ile smaç basket bulan konuk ekip, 3. periyotu 65-59 önde tamamladı.

        Son periyota gelene kadar, Kerem Tunçeri ve Thornton'un 4 faule ulaştığı Efes Pilsen'de, Kasun da son çeyreğin başında üst üste iki faul yaparak 5. faulüne ulaşınca sıkıntı yaşandı. Saha kenarında taraftarlar arasında yaşanan kavga daha çok lacivert-beyazlıların konsantrasyonuna etkide bulununca, Efes Pilsen 6 dakikada sadece 2 sayı bulabildi. 36. dakikaya kadar sahada gözükmeyen Preldzic ile 2 üçlük bulan Fenerbahçe Ülker, bu dakikada 69-67 ile bir kez daha öne geçti. Son periyotta 9 sayı üreten genç oyuncusuyla umutlanan sarı-lacivertli takım, Smith'in 3 sayılık basketine engel olamayınca oyundan koptu. Son bölümde Kaya'nın sırtladığı Efes Pilsen, karşılaşmayı 79-76 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Gözler "Trump - Putin" Görüşmesinde! Trump: İyi Bir Toplantı Barış Getirir

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa