Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Servet Tazegül, tatamiye mehter marşı ile çıkmak istedi - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | MURAT AĞCA

        Rio 2016’ya son olimpiyat şampiyonu apoletiyle gelen tek sporcumuz konumundaki Servet Tazegül, bugün tarihe geçmek için tatamiye çıkacak. Londra 2012’de altını boynuna takan Servet, bugün unvanını koruyabilirse üst üste 2. kez olimpiyatta kürsünün zirvesine çıkacak. Türk spor tarihinde bu başarıya ulaşan tekvandodaki ilk, toplamda da 6. sporcu olacak. Servet, son olarak 2004 Atina’da Halil Mutlu’nun kazandığı bu büyük onuru 12 yıl sonra tekrarlayacağına gönülden inanıyor. “Tecrübeme güvenerek altına ulaşacağıma inanıyorum. 15 Temmuz sonrası milletçe yaşadığımız bu zor günlerde, Türkiye’ye bu gururu yaşatmak ve Rio’daki ilk altın madalyamızı almak benim için başarıların en büyüğü olacak” diyen Servet’in motivasyonu da tam! Öyle ki, olimpiyatta tatamiye Mehter’in ‘hücum marşı’ ile çıkmak istiyor. Tekvandoda ilk kez Rio’da yapılacak uygulamayla sporcular finallere kendi seçtikleri bir müzik eşliğinde çıkacak. Bu sırada dev ekranlarda da yine Rio’da özel olarak yapılan çekimler gösterilecek. İşte Servet Tazegül de bu müziğin Mehteran’ın ‘hücum marşı’ olmasını çok istedi. Ancak ne yazık ki Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) bunu kabul etmedi ve sporcumuzdan daha önce belirlenen 30 parçalık listeden bir müzik seçmesini talep etti.

        ‘BU MARŞ BENİ ATEŞLİYOR’

        Mehteran’ın çaldığı diğer Mehter Marşı’nı ve müzikleri çok sevdiğini ve hep dinlediğini belirten Servet, “Burada da maça çıkarken hem motivasyonumu yükseltip beni ateşleyecek, hem de rakibi tedirgin edecek güçlü bir müzik olsun istedim. Bu nedenle ‘Hücum Marşı’nı seçtim ama ne yazık ki olmadı!” dedi. Federasyon yetkililerinin Mehter Marşı’nı listeye sokma girişimleri de ‘listeler önceden belirleniyor’ gerekçesiyle geri çevrildi.

        AMELİYATTAN ZİRVEYE

        Ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle altı ay önce ameliyat olan ve ardından çabuk toparlanarak Avrupa şampiyonu olan 27 yaşındaki Servet, “Sürekli sakatlıklarla uğraştık. Fakat şimdi yüzde yüz hazır bir Servet var” dedi. Milli sporcumuz, “Rakiplerim kolay değil. Alt sıkletten gelen iyi isimler var. Hepsini iyi tanıyorum ve çok çalıştım. Nur ile birlikte demokrasi şehitlerimiz için sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

        ‘LONDRA TECRÜBE OLDU’

        Türkiye’yi Rio’da temsil edecek diğer tekvandocumuz Nur Tatar, Londra’da gümüş aldığını hatırlatarak, “İlk olimpiyatımdı. Orada tecrübe kazandık. Aradan dört yıl geçti. Brezilya’da gözüm altın madalyadan başkasını görmüyor” ifadelerini kullandı. Tatar, “Olimpiyat, bir sporcunun ulaşabileceği son nokta. En iyiler burada. Onlarla bütün arenalarda karşılaşıyoruz. O gün kim formundaysa kazanacak. İnşallah bu sefer kazanan biz oluruz. Amacımız, madalya ile dönüp, yaşanan acıları bir nebze de olsa unutturmak.” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa