Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika flaş açıklama! 5 yaşındaki kıza cinsel istismar yapan fail yakalandı

        İstanbul Küçükçekmece'de önceki gün 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan şüpheli, İstanbul Emniyeti'nin kapsamlı operasyonu sonucunda yakalandı.

        Türkiye'nin konuştuğu olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı serbest bırakılırken olayın faili 18 yaşındaki Pakistan uyruklu M.V. sorguya alındı.

        Yabancı uyruklu 6 şüpheli sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilirken zanlı M.V.'nin 1.5 yıl önce Türkiye'ye kaçak yollardan girdiği öğrenildi. M.V.'nin seyyar olarak çanta satışı yaptığı kaydedildi.

        Öte yandan cinsel istismara uğrayan çocuğa, ailesi ve pedagog eşliğinde şüpheli M.V'nin teşhis ettirildiği öğrenildi.

        İTİRAF ETTİ: ÖĞLE ARASI DIŞARI ÇIKTIM...

        Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre; Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Pakistan uyruklu M.V. suçunu itiraf etti. Zanlı tercüman eşliğinde sorgulandı. Olayın gerçekleştiği bölgeye yakın yerde çalıştığını söyleyen zanlı “ Öğle arası oldu. Dışarı çıktım. Dışarda gezmeye dolaşmaya başladım. Mahallede küçük kıza rastladım.” dedi. Önce çevreyi kontrol ettiğini ardından küçük kıza cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Olayın ardından kaçtığını polise anlattı.

        BAKAN SOYLU DUYURDU

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "Küçükçemece'de istismara uğrayan küçük çocuğumuzla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. İstanbul Valiliğimiz zannediyorum, birazdan açıklama da yapacaklar. Failinyakalandığı haberleri bende var. Valilik açıklama yapacak. Olay tüm Türkiye'nin gözü önünde cereyan etti. Çocuğumuzun sağlık durumunun da iyi olduğunu biliyoruz. Ben de babayla telefonda görüştüm" dedi.

        REKLAM

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismar olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "Küçükçemece'de istismara uğrayan küçük çocuğumuzla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. İstanbul Valiliğimiz zannediyorum, birazdan açıklama da yapacaklar. Failinyakalandığı haberleri bende var. Valilik açıklama yapacak. Olay tüm Türkiye'nin gözü önünde cereyan etti. Çocuğumuzun sağlık durumunun da iyi olduğunu biliyoruz. Ben de babayla telefonda görüştüm. Hem İstanbul Valiliğimiz hem de Emniyet Müdürlüğümüz faille ilgili çalışmalar yaptılar, saatler içerisinde de açıklayacaklar. Bu olay olduktan hemen sonra başladılar, onlar bir açıklama yapacaklar" dedi.

        Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Olay başlı başına hem medeniyetimize hem toplumsal ahlakımıza, bakışımıza uygun değildir ama maalesef bu tip toplumca nefret ettiğimiz, kınadığımız olaylarla karşılaşıyoruz. Olay tüm Türkiye'nin gözü önünde cereyan etti. Biraz önce bu cinsel istismar vakasında olduğu gibi maalesef ciddi bir bilgi kirliliğiyle karşı karşıya kalıyoruz. Cinsel istismar vakasında da çocuğun öldüğü, babasının felç geçirdiği birçok bilgi kirliliğiyle karşı karşıyayız. Muhtar, aile, kaymakam açıklama yapıyor. Söylenenlerin hepsinin yanlış olduğunu, onlar adına yalan olduğunu söylemek istiyor değilim, ama bu açıklamalar hala devam ediyor."

        KAMERALAR SAATLERCE İZLENDİ

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Küçükçekmece'de istismara uğrayan 5 yaşındaki küçük kız çocuğunun olayının failinin yakalandığını duyurdu. Olaydan sonra harekete geçen polis, incelediği güvenlik kamera görüntüsünden faile ulaştı. Şüphelinin olay günü giydiği elbiseleri incelenmek üzere el konuldu.

        REKLAM

        Olayın ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok güvenlik kamera görüntüsünü incelemeye aldı. Saatlerce süren incelemelerde küçük kızın verdiğieşkâle uyan bir şüpheli belirlendi. Kameraya takılan şüpheli adım adım izlendi.

        ELBİSELER İNCELEMEYE ALINDI

        Gözaltına alınan 4 kişiden birinin olayın faili olduğu belirtiliyor. Olay günü giydiği kıyafetlerde bulunup incelenmek üzere el konuldu. Olayla ilgili çok yönlü çalışma yapılıyor.

        REKLAM

        BAKAN SELÇUK: DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, olayla ilgili 3 kişinin görevlendirildiğini, klinik psikoloğun 24 saat çocuğun yanında olacağını açıkladı.

        "Bakanlık olarak ilk günden bu zamana kadar anlık olarak çocuğumuzun tedavi sürecini ve rehabilitasyonunu takip ediyoruz" diyen Selçuk, failin en ağır cezayı alması için adli süreci yakinen takip edere, tüm davalara müdahil olacaklarını söyledi.

        VALİLİK'TEN YENİ AÇIKLAMA

        İstanbulValiliği Küçükçekmece'deki çocuk istismarına ilişkin yapılan açıklamada, "Küçükçekmece'de ilçemizde yaşanan çocuk istismarı olayının faili yakalandı" denildi.

        Açıklamada, "Küçükçekmece ilçemizde 22 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen küçük yaştaki çocuğun istismarı olayını bir kez daha nefretle kınıyor, yavrumuza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Masum yavrumuzun bu çirkin olaydan olumsuz etkilenmemesi ve normal hayatına kavuşması için doktorlarımız, çocuk psikiyatristi ve psikologlarımızca süreç yakından takip edilmiş ve mümkün olan en kısa sürede tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir." ifadelerinde yer verildi.

        Açıklama şöyle devam etti:

        Bu olayın kısa zamanda aydınlatılması ve failin adalete teslim edilmesi için Asayiş, Çocuk Şube, Terörle Mücadele, Siber Suçlar, İstihbarat, Güvenlik, Çevik Kuvvet ve diğer birimlerimizden sadece bu olay için özel ekipler oluşturulmuş ve titizlikle devam eden yoğun çalışmalar sonucu fail yakalanmıştır. Olayın adli soruşturması devam etmektedir. İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bütün ekiplerimizi, bu olayın aydınlatılmasında göstermiş oldukları üstün gayretlerden dolayı canı gönülden tebrik ediyor, sağduyulu davranarak yardımcı olan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İlimizde yaşanan vicdanları sızlatan bu insanlık dışı ve asla kabul edilemez olayların bir daha tekrarlanmaması için toplumsal birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa