Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Meral Akşener Ümit Özdağ'ın Buğra Kavuncu ile ilgili sözlerinin ardından konuştu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'teki grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili iddiaları sorulan Akşener, şunları söyledi:

        "İSPATLAMASI İÇİN İMKAN"

        "Sayın Buğra Kavuncu, Sayın Ümit Özdağ'ın sözlerini, iddialarını, sizin tabirinizle imalarını ispatlayabilmesi için bir imkan sunuyor. Kendisi ile ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Onu hep beraber göreceğiz. Fakat benim arkadaşlarımızın ne konuştuğu değil AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Bülent Turan'ın ne konuştuğu önemli...

        "DEMOKRASİYİ İÇSELLEŞTİRME"

        Biz bir demokrasi mücadelesi vererek geldik. Parti içinde de bu demokrasi mücadelesini içselleştirmeye çalışıyoruz. Her şeye rağmen demokrasiyi, her şeye rağmen istişareyi içselleştirme mücadelesi veriyoruz. Hür iradeleriyle partimizde görevleri bulunan arkadaşlarımızın fikirlerini söylemelerine inanıyorum. Bu konuda da demokrasiyi içselleştirme konusunda mücadeleye devam edeceğim.

        "ÖLÇÜ KAÇSA DA SAYGI DUYDUM"

        Meral Akşener olarak, DYP'nin genel başkan yardımcılığını ve bakanlığını yaptığım dönemde 43 milletvekilinin DYP'den hangi şartlarda ayrıldığını biliyorum. Sonra onun Türkiye'ye nelere mal olduğunu biliyorum. Şimdi hem Çıray'ın hem Özdağ'ın ölçü kaçsa da fikirlerine saygı duydum. Protestolarına saygı duydum. Gruba katılmamalarına saygı duydum. Ama Sayın Bülent Turan'ın büyük zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de çok manidar buldum. Kendimi 1997-98'lerde hissettim. Sayın Bülent Turan'ın attığı tweete baktığımızda, başka bir gözle izleyeceğiz hadiseleri."

        "KİM SÖYLEDİYSE YALAN"

        "Partiye yönelik bir operasyon mu söz konusu" sorusu üzerine Akşener, "Partimize bir saldırı olacağını bekliyorduk. Araştırma şirketleri yüzde 13-15'leri bulunca kış kışlığını her zaman yapar, onu biliyorduk da şimdi bakacağız duruma" dedi. Akşener, Özdağ'ın "HDP ile yakınlaşma" iddiasının sorulması üzerine de "Çok büyük bir yalandır. Yalancıdır bunu söyleyen" ifadelerini kullandı.

        ÜMİT ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

        İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk'te katıldığı programda Buğra Kavuncu ile ilgili olarak, şu iddiaları dile getirmişti: “Bu zatın partinin kurucuları arasında olduğunu öğrendim. Sayın Genel Başkan'ı (Meral Akşener) uyardım. Dedim ki, ‘Bu arkadaşın FETÖ ile bağı olduğuna dair bilgi var. Bunu kurucu yapmayalım.’ Daha sonra bu arkadaş kurucu yapılmadı. Fakat sonra partiye geldi. 1 Nisan kongresinden sonra Genel İdare Kurulu'na girdi, Sayın Genel Başkan'ı tekrar uyardım. Sayın Genel Başkan bütün sorumluluğu aldığını söyledi. Partinin genel başkan yardımcısı oldu, sözcüsü oldu, İstanbul İl Başkanı oldu. Kendisi yurtdışında FETÖ’nün en büyük yurtdışındaki sivil toplum kuruluşu olan, Kazakistan Türk İşadamları Derneği’nin başkan yardımcılığını yıllarca yapmış. Devlet, 15 Temmuz’dan sonra bu derneğin kapatılması için başvuruda bulunmuş ve kapatılmış. Buğra Kavuncu oranın başkan yardımcılığını yapmış. Bunun izahı yok.”

        BUĞRA KAVUNCU'NUN YANITI

        Bu iddiaların ardından Kavuncu, aynı programda Özdağ'a şu yanıtı verdi: “Bugün hukuk katliamı yapıldı, linç girişiminde bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım. Bahsedilen dernek Kazakistan Türk İşadamları Derneği’ydi o dönem. 180’e yakın firma bu derneğinin üyesiydi. Bunların içinde Türkiye’de markalaşmış birçok firma vardı. 2010 tarihi itibariyle Kazakistan’daki fiili iş hayatım sona erdi. Parti tüzüğümün bütün yetkilerini kullanacağım. Bana atılan iftiralarla ilgili tüm hakkımı kullanacağım. Partimiz de tüm adımları atacaktır. İnsanların haysiyetiyle şerefiyle oynamak bu kadar kolay mı? Bu kadar ucuz mu insan hayatını karalamak. Kimseye papuç bırakacak değilim.”

        AK PARTİLİ TURAN'DAN AKŞENER'E YANIT

        İHA'nın haberine göre AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisi ile ilgili ifadelerine yönelik, "Eğer Bülent Turan operasyon yaptıysa, eğer bu karışıklık bizim işimizse sormak isterim: Meral Akşener’in bir yıl önce seçimlerde umduğu oyu alamayınca ‘partimi bırakıyorum‘ demesinin arkasında da mı Bülent Turan vardı? Biz mi partiden istifa et, bırak partiyi dedik. Bu akla ziyan bir yaklaşım, tecrübesine yakışmayan bir yaklaşım” dedi.

        AK Parti Grup Başkanvekili Turan, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’e cevap verdi. Turan, TBMM’de yaptığı konuşmaya, Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı. Turan, demokrasilerde muhalefetin olmazsa olmaz olduğunu söyleyerek, “Muhalefet iktidarın kıymetinin göstergesidir. Demokrasilerde muhalefetin ne kadar kıymetli olduğunu iyi bilen bir ekibiz. Muhalefet olmazsa iktidar olmayacağını, demokrasi olmayacağını her türlü hakaret, küfür dışında farklı söyleme, yaklaşıma sabretmek, cevap vermek gerektiğini iyi bilen bir ekibiz” ifadelerini kullandı.

        Akşener’in, Çanakkale’de bir yıl önce yaptığı konuşmayı bugün yapmış gibi ifade ettiğini belirten Turan, “İYİ Parti içindeki tüm sorunların müsebbibi adeta Bülent Turan diye cevap verdi. Hazin bir tablo, trajikomik bir durum. Sayın Akşener gibi bakanlık, genel başkanlık yapmış, uzun yıllar devletin çeşitli kademelerinde görev yapmış kıymetli bir siyasetçinin böyle bir yorumu, kendi partisinin iç meselelerinin müsebbibi olarak bir başka partinin yöneticisini göstermesini şık bulmadığımı ifade etmek isterim. Biz o Grup Toplantısı’nda ısrarla Grup Toplantısı’na katılmayan milletvekillerinin sebeplerini Sayın Akşener’den merak ederdik. Biz çok sayıda vekilin istifa ederek başka partilere geçmiş olmasını değerlendirmesini merak ederdik. Kongrelerde çizik yapıldı mı, yapılmadı mı, liste oldu mu, olmadı mı, başkanın bilgisi var mıydı, yok muydu, tartışmasına açıklamasın beklerdik. Şimdi uzun yıllar hem kuruculuk, Genel Başkan Yardımcılığı, vekilliği devam eden önemli bir siyasetçinin kendi partisinin İl Başkanı ile ilgili ortaya koyduğu şok iddianın, ‘Benim İl Başkanım FETÖ’cüdür’ demesi iddiasını cevaplandırmasını beklerdik. Bu kadar soru varken, bizim eski bir konuşmamızı, İYİ Parti kurulma amacı Türkiye’de milliyetçi muhafazakar oyların asla CHP’ye yakın durmayacağından dolayı o oyların CHP’nin, HDP’nin bloğuna taşınmak üzere olduğu iddialarımızı yeniymiş gibi dinlemek. Daha üzücüsü o iddiamızda sadece Ümit Özdağ’ın İl Başkanı FETÖ’cü iddiası ötesinde Meral Akşener’in Genel başkanlığı bırakacağım demesi, yalvararak gelmesini de gündem olduğunu hatırlatmak isterim. Eğer Bülent Turan operasyon yaptıysa, eğer bu karışıklık bizim işimizse sormak isterim: Meral Akşener’in bir yıl önce seçimlerde umduğu oyu alamayınca ‘partimi bırakıyorum‘ demesinin arkasında da mı Bülent Turan vardı? Biz mi partiden istifa et, bırak partiyi dedik. Bu akla ziyan bir yaklaşım, tecrübesine yakışmayan bir yaklaşım. Biz kendisinden İl Başkanı FETÖ’cüdür iddiasına cevap vermesini bekliyoruz. Biz kendisinden yine iddia ettiği gibi Kars başta olmak üzere HDP ile anlaşarak HDP’ye oy anlamında destek olup olunmadığını, destek verilip verilmediğini açıklamasını bekleriz” değerlendirmesini yaptı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa