Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmeleri için yaptığı çağrısının ardından olağanüstü toplandı.Genel Kurul, saat 14.00'te Meclis Başkanı Şentop başkanlığında açıldı.

Parti temsilcilerinin yaptığı konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonrasında Libya tezkeresi 183 ret oyuna karşılık 332 oyla TBMM tarafından kabul edildi.

OKAY: BÖLGEDEKİ OYUNLARI BOZMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Tezkerenin kabulü sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Fuat Oktay,"TBMM’de kabul edilen Libya Tezkeresi ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olsun.Hükümetimiz Doğu Akdeniz’deki her bir adımını detaylı çalışılmış belirli bir strateji ve plan dahilinde atmaktadır. Libya Tezkeresi ile bölgede oynanan oyunları bozmaya, ülkemizin hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceğiz. Libya’nın toprak bütünlüğünü savunan Türkiye’nin amacı BM nezdindeki meşru hükümetin çağrısına destek vermek ve bölge barışına hizmet etmektir. Umuyorum ki tezkerenin kabulü ile Libya’da saldırgan tutumlarını sürdürenler gerekli mesajı alırlar." ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ