Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika: Kırmızı listedeki terörist etkisiz hale getirildi

        Aranan Teröristler Listesi'nde "kırmızı" kategoride bulunan İbrahim Çoban, dün Tunceli'de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi.

        İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, operasyonda bölücü terör örgütünün sözde yeni Dersim saha sorumlusu "Atakan Mahir" kod adlı İbrahim Çoban'ın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

        Açıklamada, Çoban'ın Aranan Teröristler Listesi'nde "kırmızı" kategoride bulunduğu kaydedildi.

        Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada ise dün Pülümür ilçesi kırsalında duyarlı vatandaşların ihbarı ile eylem hazırlığındaki teröristlere yönelik İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan operasyonda, 10 teröristin hava kuvvetleri desteğiyle etkisiz hale getirildiği anımsatıldı.

        Açıklamada, devam eden operasyonda ölü ele geçirilen teröristlerden birinin 25 yıldır bölücü terör örgütünün dağ yapılanması içerisindeki sözde Dersim saha sorumlusu "Atakan Mahir" kod adlı İbrahim Çoban olduğu ve İçişleri Bakanlığı Aranan Teröristler Listesi'nde "kırmızı" kategoride bulunduğu aktarıldı.

        Valilik açıklamasında, kent genelinde teröristlerin bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

        ERDOĞAN'IN, BUSH'A VERDİĞİ LİSTEDE İSMİ VARDI

        Öldürülen PKK'lı terörist İbrahim Çoban (44) ile ilgili önemli bir ayrıntı da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 2007 yılının kasım ayında ABD Başkanı George Bush'a terör örgütüyle ilgili verdiği listede Çoban'ın da isminin olmasıydı.

        2007 yılında oğul Bush'a verilen PKK dosyasında, o dönem Kuzey Irak ve Batı ülkelerinde faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıyla ilgili 4 de liste yer aldı. Türkiye'nin, Kuzey Irak'ta bulunan ve ABD'den iadesini istediği 148 isim arasında etkisiz hale getirilen İbrahim Çoban da vardı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa