Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA kar tatili! Bugün okullar tatil mi? İşte 8 Ocak 2019 Salı günü il il tatil haberleri

        Bugün okullar tatil mi? 8 Ocak Salı günü hangi illerde okullar tatil ilan edildi? Yoğun kar yağışı tatilleri de beraberinde getirdi. Valilikler ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden son dakika kar tatili haberleri geliyor. İşte okulların tatil olduğu iller ve ilçeler...

        8 OCAK 2019 SALI (BUGÜN) HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

        Yoğun kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle 28 ilde eğitime bugün günü ara verildi.

        KAYSERİ TATİL

        Kayseri'nin merkez ilçelerindeki okullarda, kar yağışı nedeniyle öğleden sonra eğitime ara verildi.

        Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, sabahtan itibaren etki olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle Melikgazi, Kocasinan, Talas, İncesu ve Hacılar ilçelerindeki ilköğretim ve ortaöğretim okulları öğleden sonra tatil edildi.

        Diğer ilçelerde kaymakamlıkların değerlendirme yapacağı öğrenildi.

        DENİZLİ'DE KAR TATİLİ

        DENİZLİ'de gece başlayarak sabaha kadar aralıklarla süren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

        Denizli'nin yüksek kesimleri başta olmak üzere kent merkezi de güne karla uyandı. Gece başlayarak aralıklarla süren yağışta kar kalınlığı kent merkezinde 5 santimetreyi, yüksek kesimlerde 15 santimetreyi geçti. Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün için Çameli, Çardak ve Tavas ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların tamamı, Pamukkale ilçesinin sadece Akdere, Belenardıç, Gözler, Güzelpınar ve Uzunpınar mahallelerindeki ilk ve orta dereceli okullar, Babadağ, Çal ve Honaz ilçelerindeki ise taşımalı eğitim verilen okullarda eğitim 1 gün tatil edildi.

        Derinkuyu’da okullar tatil edildi

        Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde öğleden sonra okullar tatil edildi.

        Derinkuyu Kaymakamlığı tarafından ilçe genelinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle öğleden sonra okulların tatil edildiği açıklandı.

        Muş’ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

        Muş’un Hasköy ve Varto ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

        Varto ilçesinde akşamdan beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, yaklaşık 100 köy ve 50 mezranın yolu da ulaşıma kapandı. İlçenin köylerle bağlantısının kesildiğini söyleyen esnaf Veysel Mertyuz, “Akşamdan beri etkili olan kar yağışı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Şimdi de biz dükkânlarımızın önünü temizliyoruz. Artık yolların açılmasını bekleyeceğiz” dedi.

        Esnaf Ferhat Akalin ise, kar yağışından dolayı müşterilerinin gelmediğini ve yoğun kar yağışıyla birlikte yolların kapanmasından dolayı şu an boş beklediklerini ve dükkânlarının önündeki karları temizlediklerini ifade etti.

        Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Hasköy ve Varto ilçelerinde 8 Ocak Salı günü (bugün) için eğitime 1 gün süre ile ara verilmesine karar verildiği bildirildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de bugün için idari izinli sayılmalarına karar verildi.

        KONYA'DA KAR TATİLİ

        Konya'da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle merkez Meram, Karatay ve Selçuklu ilçeleri ile Hüyük, Ahırlı, Yalıhüyük, Beyşehir, Bozkır, Derebucak ve Seydişehir ilçelerinde okullartatiledildi, Hadim ve Taşkent ilçelerindeki taşımalı eğitime de bir gün ara verildi.

        REKLAM

        ADANA'DA TATİL

        Feke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçeye bağlı köylerde eğitim gören öğrenciler ve taşımalı eğitim sistemiyle ilçe merkezine gelen öğrencilere 1 günlük kar tatili verildiğini açıkladı. Açıklamada, Feke ilçe merkezindeki okullarda eğitimin sürdürüldüğü belirtildi.

        BURSA'DA KAR TATİLİ

        Bursa'nın İnegöl ve Büyükorhan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullartatiledildi.

        ÇANAKKALE'DE KAR TATİLİ

        Çanakkale'nin Yenice, Çan ve Ayvacık ilçelerinde 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiği duyuruldu.

        BALIKESİR'DE KAR TATİLİ

        Balıkesir'in Manyas ilçesinde, ilk ve orta dereceli okullarıntatiledildiği bildirildi.

        AĞRI'DA KAR TATİLİ

        Ağrı'da, kar yağışı sonrası köy yollarında aşırı buzlanma görüldüğü, bu nedenle Ağrı merkeze bağlı taşıma kapsamındaki köy okullarında eğitime ara verildiği belirtildi.

        ADIYAMAN'DA KAR TATİLİ

        Adıyaman'ın Sincik ilçesinde, Bitlis merkez ve Mutki ilçesi ile bağlı köylerde ve Tunceli'de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

        REKLAM

        KARAMAN'DA KAR TATİLİ

        Karaman'ın Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde ve Kocaeli'nin Başiskele, Gölcük ve Kandıra ilçelerindeki tüm okullar ile Derince, Körfez ve İzmit ilçelerinde taşımalı sistemdeki okulların, Kırşehir'de il genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarınıntatiledildiği duyuruldu.

        KIRIKKALE'DE KAR TATİLİ

        Kırıkkale'de, yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde bugün eğitime ara verildi.

        BİNGÖL'DE KAR TATİLİ

        Bingöl'de il merkezi ve ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okulların, Antalya'nın Akseki ve İbradı ilçelerinde, Zonguldak'ta, il merkezi, belde, bağlı köyler ile Ereğli, Alaplı, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde, yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

        REKLAM

        DENİZLİ'DE KAR TATİLİ

        Denizli'nin Çameli, Çardak ve Tavas ilçelerinde yoğun kar ve olumsuz hava şartlarından dolayı okullartatiledildi. Pamukkale ilçesinde Akdere, Belenardıç, Gözler, Güzelpınar ve Uzunpınar mahallelerindeki okullar, Babadağ, Honaz ve Çal ilçelerindeki taşımalı okullar ile Akbaş ve Karaçay mahallelerindeki okullarda eğitime ara verildi.

        BURDUR'DA KAR TATİLİ

        Burdur'da, olumsuz hava şartları ve buzlanma nedeniyle kent merkezi ve merkeze bağlı köyler ile Ağlasun, Çavdır, Gölhisar ve Yeşilova ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullartatiledildi.

        DÜZCE'DE KAR TATİLİ

        Düzce'de, yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde okullarıntatiledildiği bildirildi.

        ERZİNCAN'DA KAR TATİLİ

        Erzincan'da, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim ve öğretim kurumlarının bugüntatiledildiği belirtildi.

        REKLAM

        SAKARYA'DA KAR TATİLİ

        Sakarya'da, Karasu, Kocaali, Kaynarca, Söğütlü, Ferizli ve Hendek ilçelerindeki tüm okullar ile Adapazarı, Serdivan, Erenler, Sapanca, Karapürçek ve Akyazı ilçelerinde taşımalı sistemdeki okullarda kuvvetli kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

        MERSİN'DE KAR TATİLİ

        Mersin'in Gülnar ilçesi ve Batman'ın Sason ilçesindeki okullar datatiledildi.

        VAN'DA KAR TATİLİ

        Van'ın Çaldıran ilçesinde, Erzincan genelinde ve Muş'un Varto ilçesinde yoğun kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

        Diğer il ve ilçelerle ilgili kar tatili haberi geldikçe haberimiz güncellenecek...

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa