Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Yayın ihalesinde karar günü - Süper Lig'in yeni yayıncısı kim? - Futbol Haberleri

        Süper Lig ve 1. Lig maçlarının yeni sezondaki yayıncısı bugün belli olacak.

        Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği temsilcilerinden oluşan Yayın İhale Komisyonu TFF'nin Riva'daki tesislerinde bir toplantı yapacak. Toplantının ardından yayın ihalesinde nihai kararın bugün açıklanması bekleniyor.

        DIGITURK YENİDEN TOPA GİRDİ

        Edinilen bilgilere göre; mevcut yayıncı kuruluş Digiturk, Süper Lig ve 1. Lig'in tamamını kapsayan yayın hakları için yeniden devreye girdi ve taraftar arasında görüşmeler sürüyor.

        Digiturk'ün tüm paketleri (Paket 1-A) kapsayan teklifi (2.105.000.000+KDV) geçmiş yıllara göre ödenen bedellerden düşük olması nedeniyle kabul edilmemişti. Daha sonra Paket 1-A içerisinde yer alan hakların ihale dışında bırakılmıştı.

        REKLAM

        Tarafların anlaşma sağlaması halinde Kulüpler Birliği'nin ise nasıl bir tavır alacağı bilinmiyor. Kulüpler Birliği, Digiturk'ün sürekli indirim istemesinden dolayı rahatsızlıklarını sık sık dile getiriyorlardı.

        Saran Grubu, Paket 1-A hariç diğer paketler için imzaları attı ancak bu rakam kulüpler tarafından yeterli bulunmadı, TRT de ihaleden çekildi.

        Öte yandan yeni yayın ihalesinde anlaşma 3 yıl olacak. Gözler Riva'daki toplantıda...

        KRİTİK TOPLANTI BAŞLADI

        Süper Lig ve TFF 1. Lig'in yayın ihalesi için yapılan görüşmeler çerçevesinde Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bugün Riva'da tekrar bir araya geldi.

        Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak ve Kasımpaşa Başkan Vekili Fatih Saraç, Riva'ya geldi. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yöneticiler, kulüp başkanlarıyla bir araya gelerek toplantıya başladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa