Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Yangın söndürme helikopteri göle düştü! - Son dakika haberi | Son dakika haberleri

        Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kozan ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza kırıma uğrayan helikopterdeki 5 personelin kurtulduğunu bildirdi.

        AA'da yer alan habere göre Köşger, Kızlarsekisi Mahallesi'ndeki orman yangınına müdahale için 2 helikopterin havalandığını söyledi.

        Helikopterlerden birinin kaza kırıma uğradığını belirten Köşger, "Helikopter maalesef su alım sırasında kaza kırıma uğradı. Helikopterdeki 5 personel kurtulmuş vaziyette sadece helikopter suya düştü. Personelin sağlık durumuyla ilgili sıkıntı yok." dedi.

        REKLAM

        ADANA VALİSİ'NDEN HABERTÜRK'E AÇIKLAMALAR

        Vali Köşker, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Kozan ilçemizde çıkan küçük orman yangınlarına müdahale etmek üzere çıkan helikopter kaza kırıma uğradı. 5 kişi sağ salim çıkmış durumda. Yüzerek çıktılar. Küçük sıyrıklar var. Aladağ'da Torosların eteklerinde bir bölge burası. Orman yangınıyla ilgili müdahaleye devam eden ekiplerimizin çalışmasında sıkıntı yok, müdahaleye devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

        BAKAN YUMAKLI'DAN PAYLAŞIM

        Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da yaptığı açıklamada, "Adana’nın Kozan ilçesindeki orman yangınını söndürmek için müdahalede bulunan Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterimiz Gökdere Barajı'ndan su aldığı esnada kırıma uğramıştır. Çok şükür helikopterde görev yapan beş personelimiz sağlıklı şekilde kurtarılmıştır. Fedakâr mürettabatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadele eden Orman Teşkilatımıza, destek veren bütün kurumlarımıza ve personellerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN PAYLAŞIM

        Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından kazayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: Adana'nın Kozan İlçesinde 15.45'de başlayan orman yangınına müdahale etmek için çalışmalarını yürüten ve Genel Müdürlüğümüz tarafından kiralık olarak kullanılan Mİ-8 tipindeki helikopter, 16.20 sularında Göksu Çayı üzerinde bulunan Gökdere Barajı'ndan su aldığı esnada bilinmeyen bir nedenle kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 3'ü Rus uyruklu toplam 5 mürettebat yaralı olarak kurtulmuştur. Mürettebatımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadelemizde destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa