Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel SON DAKİKA HABERİ: AFAD duyurdu! Marmara'da korkutan deprem! İstanbul ve birçok ilden hissedildi

        Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.42'de Marmara Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

        Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi. Öte yandan aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

        AFAD'dan yapılan açıklamada, "Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi.

        BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

        İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Marmara Denizi Gemlik Açıklarında 5.1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" paylaşımında bulundu.

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında da şu bilgileri aktardı: "Bu sabah 10:42’de Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Sonrasında en büyüğü 4.5 büyüklüğünde olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem ölçüldü.

        İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde; AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE Ekipleri ve diğer görevlilerle yapılan saha taramaları ile birlikte 112’ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

        İSTANBUL: Esenler 1, Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir.

        BURSA: Mudanya’da 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir. 2 vatandaşımız merdivenden düşmüş olup sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir.

        Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

        REKLAM

        BELEDİYE BİNASI HASAR GÖRDÜ, PERSONEL TAHLİYE EDİLDİ

        Depremde, Mudanya ilçe belediye binası hasar gördü. İlçedeki riskli binalar arasında bulunan belediye binasının kolonlarında çatlaklar oluştu. Belediye personeli tahliye edildi. Kapatılan belediye binasında teknik ekiplerin çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

        MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI: ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR BİLGİ YOK

        Habertürk TV'ye açıklamalarda bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Ekiplerimiz sahadan bilgileri toplamaya çalışıyor. Şu ana kadar gelen olumsuz bir bilgi yok" ifadelerini kullandı.

        BURSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Şu an vatandaşlarımızı rahatsız edecek bir ihbar gelmedi. Tüm kamu kurumlarındaki arkadaşlarımız teyakkuzda" açıklamasında bulundu.

         Depremin verdiği hasar ortaya çıktı!
        Depremin verdiği hasar ortaya çıktı! Haberi Görüntüle

        BAKAN KOCA: OLUMSUZ BİR ÇAĞRI GELMEDİ

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, "Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli'deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır" açıklamasında bulundu.

        İSTANBUL VALİLİĞİ: SAHA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

        İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde saat 10.42’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre, İstanbul ilimizde herhangi bir can ya da mal kaybı olmamıştır. Konuyla ilgili AFAD ve ilgili birimlerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

        VALİ GÜL'DEN PAYLAŞIM

        İstanbul Valisi Davut Gül de, "Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin" paylaşımında bulundu.

        "AFAD'A ULAŞAN OLUMSUZ BİR İHBAR YOK"

        Habertürk TV'ye konuşan AFAD Deprem Risk Araştırma Müdürü Prof.Dr. Orhan Tatar da, "Şu ana kadar AFAD'da ulaşan olumsuz bir ihbar yok. Sahada ekiplerimiz tarama çalışmalarına devam ediyor. Kırsalda da aynı şekilde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Marmara'da bu büyüklüklerde deprem üretebilecek aktif faylar var. Şu ana kadar 5-6 artçı sarsıntı olduğunu görüyoruz" dedi.

        İMAMOĞLU: ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

        İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "İstanbul'da da hissedilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        "GÜNEY MARMARA DA İZLENMELİ"

        ODTÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Koçyiğit, "Depremin kaynağı Güney Marmara'daki faylar. Kuzey Marmara'daki depremselliği nasıl takip ediyorsak, Güney Marmara'daki depremselliği de merak etmemiz gerekiyor. Bu kıyıda olan her depremin izlenmesi gerekiyor. Öncü deprem mi değil mi bunu bilemeyiz. Bu bölgede yaklaşık 500 yıldır herhangi bir büyük deprem meydana gelmedi. Ancak Güney Marmara'da da bir deprem bekleniyor." açıklamasında bulundu.

        "KAF İLE BİR İLGİSİ YOK"

        Habertürk TV'ye açıklamalarda bulunan İTÜ'den Prof.Dr.Cenk Yaltırak da, "Gemlik Körfezi'nin içinde sınırlı bir alanda çok sayıda küçük fay var. Bu deprem bu faylardan birinin üzerinde meydana geldi. Yani Kuzey Anadolu Fayı (KAF) ile bir ilgisi yok. 1998'den bu yana Gemlik Körfezi'nin oluşumu ve KAF ile ilgili çalışmalar yürütüyorum. Deprem Gemlik Körfezi'nin içerisinde bir çukur var ve bu noktada meydana geliyor. Kısa bir fay bu. Bir öncü niteliği var mı bunu kimse söyleyemez. Çünkü burada böyle bir gözlem ağı yok" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kenan Butakın
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa