Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA | Ardahan'da 5 büyüklüğünde deprem! Kars, Ardahan ve Ağrı'dan da hissedildi... AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika... Ardahan'ın Göle ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saat 17.08'de merkez üssü Ardahan'ın Göle ilçesi olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

        Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

        VALİ ÖNER'DEN AÇIKLAMA

        Ardahan´ın Göle ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremin ardından Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, can kaybının yaşanmadığı ancak çok sayıda kargir binanın hasar gördüğü bildirildi. Deprem bölgesinde vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaların devam ettiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

        REKLAM

        "İlimize bağlı Göle ilçemizde bugün Saat 17.08 itibariyle merkez üssü Balçeşme köyünde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ilk belirlemelere göre; ilçeye bağlı Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yağmuroğlu, Balçeşme, Esenyayla, Gedik, Kuytuca, Toptaş köyleri depremden etkilenmiştir. Depremin ardından AFAD, jandarma, UMKE, sağlık ve ilgili tüm birimlerimiz ivedilikle deprem bölgesine yönlendirilmiştir. Depremde herhangi bir can kaybı yaşanmamış, bir vatandaşımız hafif yaralanmıştır. Hasar tespit çalışmaları başlatılmakla birlikte, depremden etkilenen köylerimizde ahşap kargir evlerin bir kısmında duvar ve sıva çatlakları ile bazı kargir binalarda kısmi yıkılmalar ve yine bu köylerimizde ahırların bir kısmında yıkılma ve hasar görme söz konusu olup, Çullu köyü camisinin minaresi yıkılmış, camide ağır hasar meydana gelmiştir. İlk tespitlerimize göre Çullu köyünde de 4 adet buzağı telef olmuştur. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız ile kamu görevlilerimiz deprem bölgesinde görev başında olup, hasar tespit çalışmalarımızla birlikte vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırma ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar devam ettirilmektedir."

        3 KİŞİ YARALANDI

        Fotoğraf: İHA
        Fotoğraf: İHA

        Depremde taş yapılı iki evin duvarları yıkıldı, 3 kişi yaralandı.

        Depremde, Küçük Altunbulak köyündeki taş yapılı 2 evin duvarları yıkıldı.

        Evindeyken depreme yakalanan ve üzerine taş parçaları düşen Bezar Çadırcı yaralandı. Çadırcı, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        Ayrıca köyde hayvanların bulunduğu bazı ahırlar da yıkıldı.

        Öte yandan köy yolundaki bazı noktalara ise sarsıntının etkisiyle kaya parçalarının düştüğü görüldü.

        Evinin duvarları yıkılan Mehmet Kel, AA muhabirine, hayvanlarının gelmesini beklerken depremin olduğunu belirterek "Her taraf darmadağın oldu. Gözümüz kapandı, bir şey göremedik." dedi.

        Kel'in eşi Evrim Kel de oğlunu yıkılan evlerinde taşlar arasından kurtardığını anlattı.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        VATANDAŞLAR EVLERİNE GİREMİYOR

        Ardahan'ın Göle ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğünde depremin ardından yaşanan artçılar nedeniyle köylerdeki vatandaşlardan bazıları, dışarıda kurdukları sobaların başında geceyi geçiriyor.

        Eski taş yapılı evlerin hasar gördüğü ve duvarlarının yıkıldığı ilçeye bağlı köylerde, artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor.

        Evlerine girmekten korkan bazı vatandaşlar, soğuk hava nedeniyle dışarıda kurdukları sobanın başında oturuyor.

        AA ekibi, dışarıda kalan vatandaşları görüntülediği sırada da artçı sarsındı meydana geldi ve gürültüyle bir evin duvarı yıkıldı.

        Geceyi dışarda geçiren Küçük Altunbulak köyü sakinlerinden Abbas Özgel, AA muhabirine, dışarıda oturduğu sırada deprem meydana geldiğini söyledi.

        Gürültü üzerine korktuğunu ifade eden Özgel, "Havadan uçak mı düşüyor, ne oluyor dedim ve kaçtım. Aşağı indik, toz toprak her yeri götürdü. Artçılar devam ediyor, korkudan eve girmiyoruz. Duvarlar hep gitmiş, içeri giremiyoruz. Çoluk çocuk hep dışarıdayız. Sobayı kurduk dışarıda bekliyoruz." dedi.

        Fotoğraf: İHA
        Fotoğraf: İHA

        AFAD'DAN AÇIKLAMA

        AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Ardahan'ın Göle ilçesinde saat 17.08'de 5,0 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinlikte bir deprem meydana geldiği hatırlatılarak en yakın yerleşim yerlerinin ilçenin Çullu, Küçük Altınbulak, Koyunlu, Kuytuca ve Esenyayla köyleri olduğu belirtildi.

        REKLAM

        KARS'TA 26 EV HASAR GÖRDÜ

        Fotoğraf: DHA
        Fotoğraf: DHA

        Ardahan'da saat 17.08´de meydana gelen deprem, hissedildiği Kars´ta da hasara yol açtı. Kars´ta ilk belirlemelere göre merkeze bağlı Küçükboğatepe köyünde 1, Akyaka ilçesi Esenyayla köyünde 9, Selim ilçesi Karaçayır köyünde 2 ve Gelinalan köyünde 1, Susuz ilçesi Kayadibi 5, Ortalar köyünde 2, Büyük Çatak köyünde 5 olmak üzere toplam 25 ev ve 1 ahırın hasar gördüğü öğrenildi.

        Bölgede endişe yaratan deprem sonrası AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, jandarma, emniyet ve sağlık ekiplerinin incelemeleri sürüyor. Deprem sonrası Vali Türker Öksüz´ün talimatıyla Kars 112 Acil Çağrı Merkezi´nde de 30 personel olası ihbar ve durumlar için hazır bekletiliyor.

        ARDAHAN'DA 4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

        Ardahan'ın Göle ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 02.01'de merkez üssü Ardahan'ın Göle ilçesi olan 4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

        Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        AFAD SAAT 20.30'A KADAR 29 ARTÇI DEPREM KAYDETTİ

        AFAD, Göle'de saat 17.08'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrası saat 20.30 itibarıyla biri 4 olmak üzere toplam 29 artçı deprem meydana geldiğini duyurmuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kenan Butakın
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa