Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Gülşen Çolakoğlu, imam hatip liselilere yönelik sözleri gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandı. İlk duruşmaya, tutuksuz yargılanan Gülşen Çolakoğlu ve yaklaşık 30 şikayetçi katıldı. Ayrıca Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri, KADEM Vakfı avukatları CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu da izleyici olarak hazır bulundu. Çolakoğlu için adliye koridorunda güvenlik bariyerleri konularak önlem alındı.

Read more!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 702 kurum ve kişi, müşteki (şikayetçi) olarak yer aldı. Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İslami yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM Vakfı, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de yer aldı. Gülşen Çolakoğlu'nun şüpheli sıfatıyla yer aldığı iddianamede, Gülşen Çolakoğlu'nun Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Gülşen Çolakoğlu, kimseye görünmeden mahkeme salonuna alındı. Çolakoğlu'nun avukatlarından Celal Ülgen, yaklaşık 130 kişinin şikayet dilekçesini geri çektiğini dile getirdi. Gülşen Çolakoğlu'nun özründen dolayı şikayetini geri çektiğini söyleyen kişilerden bazıları salondaydı.

Gülşen'in avukatlarından Emek Emre de derhal beraat verilmesini ve hakkındaki tüm adli kontrol taleplerinin kaldırılmasını talep etti. Gülşen'in diğer avukatları Altın Mimir ve Celal Ülgen de beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya katılan şikayetçilerin ifadeleri alındı. Şikayetçilerden bir kısmı, özür dilemiş olması nedeniyle şikayetlerini geri aldıklarını belirtirken, bir kısmı da şikayetlerini tekrar ederek cezalandırılmasını istediler. KADEM avukatları da "Şikayetimiz devam ediyor. Kamu barışını bozmaya elverişli olacak şekilde halkın bir kesimini aşağılamıştır. Hedef alınan halk kesimi milyonları bulmaktadır. Cezalandırılmasını isteriz" dedi. Önder İmam Hatipliler Derneği temsilcisi de şikayetlerinin devam ettiğini belirtti.

Dosyaya sunulan konser videosunun bilirkişiye gönderilmesine hükmeden mahkeme, Gülşen Çolakoğlu'nun avukatlarının derhal beraat talebinin ise reddine karar verdi. Şikayetçilerin katılma taleplerinin ve tanık dinlenme taleplerinin sonraki celse değerlendirilmesine karar veren mahkeme, Gülşen Çolakoğlu'nun duruşmalardan bağışık tutulmasına da hükmetti. Duruşma, 21 Aralık'a ertelendi. Duruşma sonrasında, Çolakoğlu, çıktığı koridordaki kapı kapatılarak görüntü alınması engellenince tartışma yaşandı.

Öte yandan Gülşen Çolakoğlu'nun avukatlarından Celal Ülgen yaptığı açıklamada, "Gülşen maddi ve manevi olarak çok yıprandı bu davada. Mümkün olduğu kadar sessiz kalmayı ve yeni bir mağduriyete yol açmaması için bizden kaynaklanmaması için çaba gösteriyoruz" dedi. Kadın Meclisi üyeleri de Gülşen asla yalnız yürümeyecek pankartı açarak Çolakoğlu'na destek olmak için adliye önündeki meydanda duruşma bitene kadar bekledi.

Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre aracılığıyla şarkıcının savunmasının bir kısmı mahkemeye sunuldu. Savunma dilekçesinde, Gülşen Çolakoğlu'nun söylemini sahne arkadaşı Miraç Çelenk'e yönelik söylediği belirtilerek, mahkemede tanık olarak dinlenmesi için çağrılması talep edildi. Davanın ilk celsesi, saat 11.30 sularında tamamlandı. Ertelenen davada verilen ara kararla Çolakoğlu'nun adli kontrol şartı kaldırıldı. Yurtdışına çıkış yasağının ise devamına karar verildi.

Haberi Hazırlayan: Mehmet Çalışkan
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ